Luciana Ruelens: een bankbediende met een hart voor schoonheid

Ook voor de finalisten van Miss Wellness Beauty zijn het drukke tijden. Enerzijds omdat ze allemaal in de running zijn voor de gegeerde titel. Anderzijds staat hun sector door de Coronacrisis onder zware druk. Luciana Ruelens uit Beerzel is één van de kandidaten, die haar kansen waagt. “De belangrijkste reden waarom ik aan deze wedstrijd deelneem is dat het hier draait om de zoektocht naar een ambassadrice voor de beauty- en de wellnesssector. Wanneer het enkel en alleen om de zoektocht naar een Miss zou draaien, had ik wellicht afgehaakt. Maar dit heeft toch nog een ander cachet. Het is een mooie sector om jezelf in te ontwikkelen. Ik ontken dat ik hierover raad heb gevraagd aan mijn mama. Ze heeft me het spreekwoordelijke duwtje in de rug gegeven. Dus ja, ik heb wel degelijk naar mijn moeder geluisterd om de sprong in het Miss Wellness Beauty te wagen.”

Puzzelstukken
Luciana is actief als nagelstyliste in bijberoep. “Mijn leven is goed in balans. Qua hoofdberoep ben ik sinds kort actief als bankbediende. Na mijn uren zoek ik mijn weg in de beautysector met mijn eigen zaak Lucie Pedicure en Nagelstyling. Op deze beide zaken richt ik me vooral en school ik me geregeld bij. Zo begon ik ooit als nagelstyliste. Sinds dit jaar doe ik er ook wenkbrauw- en wimperstyling bij. Ergens kan je wel stellen dat het een uit-de-hand gelopen hobby is. En ja … Ergens speelt wel het idee speelt om hierin volledig zelfstandig te worden. Alleen is de weg hier naartoe nog vrij lang. Mijn zaak moet eerst stevig groeien en een goed klantenbestand ontwikkeld hebben.”

Corona
De Coronacrisis hakt ook stevig in Luciana’s agenda. “Normaal was het onze bedoeling om met de kandidaten een goed gevuld programma af te werken. Alleen steekt Corona daar een stokje voor. Enerzijds is het wel jammer omdat ik er wel zin in had om al die activiteiten te doen. Aan de andere kant begrijp ik wel dat heel veel mensen andere dingen aan hun hoofd hebben nu deze crisis ons volledig in de greep houdt. Bovendien mis ik mijn vriendinnetjes van de verkiezing. Dagelijks houden we met elkaar contract via WhatsApp. We weten wel wat er leeft. Maar ja , de digitale weg blijft toch nog iets anders dan elkaar in het echte leven te ontmoeten.”

Foto: Cris Feys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.