White Bird … Vrank en Vrij

Zanger Bert Van Renne alias White Bird waagt zich immers al geruime tijd in het singer-songwriten in de Nederlandse taal. Met Vrank en Vrij heeft hij zijn weg goed gevonden in de Vlaamse Top 50. Tussen het schrijven en het chillen door belde ik Bert eventjes op. “Vrank en Vrij is een nummer dat dateert van vorige zomer. Ik heb de song geschreven naar aanleiding van een relatiebreuk. Het heeft een nostalgische touch met een rancune nasmaak erin. Over alles wat er ooit was, maar toch met de hoop dat het ooit nog goed zou komen. Ik heb het liedje geschreven na mijn optreden op de Gentse Feesten met Isabelle A. Een paar uur voordien had ik vernomen dat mijn toenmalige vriendin een ander had. En dat gevoel dat ik toen had, hoor je wel degelijk in mijn liedje.”

Ups and downs
“Ik heb een periode van ups and downs achter de rug. Na mijn relatiebreuk beleefde ik een moeilijke tijd. En dat heeft een beetje aangesleept tot eind 2019”, aldus Bert. “Maar met een nieuw jaar heb ik ook goede voornemens gemaakt. En dat hoor je nu ook in mijn songwriting. Je hoort wel dat de liefdevolle liedjes er terug in komen. Vrank en Vrij was daarom ook een momentopname. Op dat vlak was het songwriten een beetje therapeutisch. Het hielp me op bepaalde gevoelens van mij af te schrijven.”

Broodschrijver
Bert hoopt in de toekomstgericht ook voor anderen zijn kunnen te tonen als songwriter. “Voor dit jaar heb ik al drie singles klaar. De volgende komt eind april op de markt. Daarna staat er ééntje voor eind augustus op de planning. En dan hoop ik ergens in het najaar een EP’tje uit te brengen. Ik heb heel veel materiaal liggen. En dan is het soms jammer dat je maar een beperkt aantal releases per jaar kan doen. Daarom hoop ik toekomst gericht ook meer als broodschrijver mijn weg te zoeken. Ik heb soms te veel ideeën. En dan is het frustrerend dat heel veel in de schuif belandt.”

Je kan de track Vrank en Vrij downloaden via:
https://music.apple.com/be/album/vrank-en-vrij/1494666595?i=1494666596&app=itunes

Foto: June Van Renne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.