Alle info over Taskbooker.be

Horeca sluit de komende drie weken de deuren. Maar ook meer en meer zelfstandigen, die niet in de horeca werken, maar in nauw contact staan met hun klanten, willen op eigen initiatief de deuren gesloten houden op weekdagen. Velen zoeken daarom als particuliere bijklusser naar creatieve oplossingen en vinden een alternatief op Taskbooker.be, het door de federale overheid erkende hulpplatform dat ervoor zorgt dat particulieren legaal en verzekerd diensten aan elkaar kunnen aanbieden. Via de website kan de hulpbehoevende veilig online betalen terwijl de uitvoerder een centje bijverdient zonder enige sociale en fysieke regel te moeten overtreden.

“De coronacrisis is ongezien en zorgt bij een groot deel van de bevolking voor zowel sociale als financiële isolatie,” zegt Louis Ballegeer, CEO van Taskbooker, “Zelfstandigen zoeken als particuliere bijklusser massaal naar creatieve oplossingen om hulpbehoevenden te helpen en mogelijk nakende faillissementen te voorkomen. Bij Taskbooker hebben we deze maand alleen al honderden nieuwe inschrijvingen binnengekregen. Via de website worden particulieren met elkaar in contact gebracht. Maar ook heel wat ouderen of minder mobiele mensen, die vandaag hulp kunnen gebruiken, zoeken via deze weg hulp. Dit kan gaan van kleine klusjes, boodschappen doen of zelfs gaan wandelen met de hond.”

Vandaag is het nog steeds toegestaan voor huishoudhulpen om met dienstencheques bij mensen thuis te gaan werken. De vraag rijst nu hoelang dit nog toegelaten is. “Uit cijfers blijkt dat 25% van de mensen die beroep doen op huishoudhulp, zorgbehoevend zijn. Taskbooker kan ook hier een oplossing bieden door de echt zorgbehoevende zonder familie alsnog verder te helpen. Dit, met de nodige voorzorgen uiteraard. Het vertoeven in eenzelfde ruimte als de hulpbehoevende dient te allen tijde vermeden te worden,” benadrukt Ballegeer.

Normaal vraagt Taskbooker een servicefee van 12% voor het gebruik van het onlineplatform, maar door de huidige crisis wil Taskbooker graag een steentje bijdragen en worden er tot ten minste 3 april 2020 geen extra kosten door het bedrijf zelf aangerekend bij transacties. “#Vlaanderenhelpt, de hashtag die de Vlaamse regering in het leven heeft geroepen, is een prachtig initiatief om elkaar vrijwillig te helpen. Maar moest dit niet volstaan en vreest men voor een persoonlijk faillissement, kan men zo eveneens iets bijverdienen in deze tijden van crisis. Hoe dan ook, de echte hulpbehoevenden moeten verder geholpen worden,” aldus Ballegeer.

Foto: Taskbooker

Geef een reactie