Mijn pa: de Oskarwinnaar

Gaat de Oscar voor Beste film naar 1917 van Sam Mendes? Loopt Joaquin Phoenix als The Joker met een beeldje naar huis. Het zijn allemaal vragen, die tijdens Oscar-night een antwoord krijgen. Maar toch onlangs kwam mijn pa met iets heel nostalgisch op de proppen. Meer bepaald: een bericht uit het magazine van de Melkbrigade vanuit juni-juli 1969. Een nieuwsflash van meer dan een halve eeuw oud. Nostalgie ten top.

Ik had er ooit wel eens van gehoord dat hij in zijn jonge jaren zich wel eens waagde om een filmpje te maken. Maar dat hij ooit in de prijzen was gevallen, was ook voor mij een raadsel. Hij heeft namelijk een Oskar op zak. Meer bepaald voor een filmpje ‘van koe naar de verbruiker’. Eéntje in de categorie: ‘Oskar voor de beste didaktische film.” Een mens is nooit te oud om te leren. Zelfs geen minzame grijsaard zoals hij nu is.

Wonder boven wonder heeft hij het filmpje nog altijd op Super 8 staan. Hij liep er tijdens een familiebezoekje toch mee te pronken. Ik ga toch eens mijn eigen Oskaravond moeten organiseren. And the winner is …

Zeg nu zelf: Mik, Mak en Mon mogen voor mijn dan wel synoniem staan voor de Melkbrigade. Dat éne filmpje (gelauwerd door de Melkbrigade) wil ik na 50 jaar toch wel eens gezien hebben. Een Oskar van de Melkbrigade win je toch niet elke dag.

Foto: Magazine van de Melkbrigade

Geef een reactie