Eieren naar de Clarissen

Mijn eerste kilometertjes van het jaar 2020 in mijn wandelsloffen heb ik achter de rug. Plaats van afspraak was de tweede Wintertocht van Wandelclub Ibis. Een tocht, waar … eieren meer dan ooit centraal stonden. Toen ik ’s morgensvroeg de startzaal betrad, zag ik een bordje staan waar een boterham met spek en eieren te koop werd aangeboden. 2,5 euro als mijn geheugen me niet in de steek laat. Ik heb er me niet aan gewaagd. Business first … Mijn oorspronkelijke bedoeling was om de wandeltour van 16 km te doen. Maar het regenweer en enkele spekgladde (dito: modderachtige) stroken beslisten er anders over.

Bij de laatste strook van 4,2 kilometer werd er langs de waterkant wel een echte Van der Poel strook-aangeboden. Alhoewel het parcours op het wereldkampioenschap veldrijden er nog beter bij lag dan aan het “Tekbroek’. Spekglad, modderachtig en om het in Ter land ter Zee en in de lucht-termen te zeggen: #benblijdatikglij. Daarom toch maar besloten om de wandeling wat in te korten tot 10km. Een minzame voorbijganger in regenponcho maakte er me attent op. ’t Ligt er nogal vettig bij, hé, mijnheer. Tja, wat kan een mens daarop antwoorden. Iets in de stijl van #ikbentochvanderpoelniet.

Maar ach, voor de rest was het een mooi parcours om te doen. Alleen zaten de weergoden de Ibissers van dienst niet mee. Misschien volgende keer toch een suggestie voor Karl, Kris en Marleen om eieren naar de Clarissen te brengen. #prayvoorbeterweer, me dunkt. Zeker met hun derde tocht op 16 februari in het vooruitzicht. Of moet ik toch dat boterhammetje met spek en eieren extra verorberen?

Wandeltocht: 10km, 2e wintertocht van Ibis op 2/2/2020 in Puurs

Foto: Bart Liekens

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.