De 2.0-droom van Esam Elgizi

Een kleine twee jaar geleden klopte Esam Elgizi voor het eerst aan de grote poort. Deze dromenjager hoopt om zijn weg te vinden in de muziek- en filmwereld. Met zijn single ‘My Game‘ haalde hij zelfs de nationale pers. Een monstersucces werd het niet. Maar het was wel de voorbode van een heuse 2.0-droom in Esams leven. “De release van mijn debuutsingle was een mooie ervaring. Alleen bleek ik heel snel de keerzijde van de medaille te leren kennen. Veel mensen bleken zich te storen aan mijn accent”, vangt Esam het gesprek aan. “Daarom heb ik mijn verdere plannen hier in de koelkast gestopt. Ik had het gevoel dat mensen mij aan het uitlachen waren en me niet wilden steunen. Net op dat tikkeltje steun had ik een beetje gerekend. Maar van het één kwam het ander. Mijn muziekvideo (die trouwens 1 miljoen keer bekeken werd) wekte de interesse vanuit het Midden-Oosten. De komende twintig dagen vertoef ik daar om te vergaderen en meetings te houden met grote namen uit de showbizzwereld. Ik ga er gewoon voor. Weet je … ik neem geen enkel risico. Ik zet voorzichtige stapjes in een nieuwe wereld met als enige hoop dat er nu een grote deur voor mij kan openen. Een pak celebrities volgen mij via sociale media. Gaande van Cody Simpson, de broer van Ariana Grande en zelfs Justin Bieber. Ik voel me door hen gesteund. Ooit kreeg ik de kans om in Hollywood mijn weg te zoeken. Maar toen heb ik neen gezegd. Nu ga ik er ten volle voor. Ik heb niets te verliezen. Niemand houdt me tegen. Wat de toekomst mij brengt weet ik niet? De muziek- en filmindustrie blijven mijn doel. Maar als ik ergens ver van huis mooie kansen krijg, speelt het wel in mijn hoofd om te verhuizen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Mijn weg vinden doe ik altijd en misschien is dit wel de juiste.”

Foto: Gunther Frans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.