Nothing really matters: the story

Mathieu Van Nieulande en Kobe Verdonck, twee jonkies in het acteerwereldje, hebben de handen in elkaar geslagen. Met hun eigen Nothing Really Matters willen ze tonen wat ze in hun mars hebben. Op 8 februari stellen ze hun creatie voor in Hasselt.

WAT?

Nothing Really Matters is een educatief theaterstuk met als doelpubliek de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs. In de voorstelling worden thema’s aangekaart als diversiteit, geaardheid, het zoeken naar je identiteit en nog zoveel meer. Met dit theaterstuk willen wij het taboe rond homoseksualiteit doorbreken en de leerlingen meegeven dat je gewoon jezelf moet zijn en dat dat meer dan oké is.

Nothing Really Matters is geschreven door twee jongeren, Mathieu Van Nieulande en Kobe Verdonck, die beiden al wat ervaring hebben opgedaan in het professionele werkveld. Samen schreven ze het scenario en componeerden ze de muziek voor deze productie. Bij het scenario werden ze bijgestaan door auteur en zanger Mark Tijsmans. De voorstelling is in een regie van regisseur Mark van Haasteren, die al vele producties op zijn palmares heeft staan.

HET VERHAAL

Nothing Really Matters vertelt het verhaal van Lucas en Felix, twee totaal verschillende werelden. Lucas, gespeeld door Kobe Verdonck, is een 15-jarige jongen die is opgegroeid in een warm nest. Zijn moeder is zijn steun en toeverlaat in alles. Daarnaast is Lucas veel bezig met het schrijven van muziek en teksten. Zijn grootste idool is Freddy Mercury van de band Queen. Felix, gespeeld door Mathieu Van Nieulande is een 16-jarige jongen die samenwoont met zijn vader. In tegenstelling tot Lucas is Felix opgegroeid in een moeilijke situatie. Felix’ grootste droom is om een professionele skater te worden, net zoals Tony Hawk.

De eerste schooldag breekt aan. Lucas en Felix komen naast elkaar in de klas te zitten. Voor Lucas is de school een nieuwe omgeving, aangezien hij juist verhuisd is. Beiden worstelen ze met hun gevoelens. Lucas heeft al langer door dat hij op hetzelfde geslacht verliefd wordt, maar hij heeft moeite met zijn “geheim” te vertellen en daarom vlucht hij weg van de realiteit en zoekt hij raad bij Freddy Mercury. Zijn emoties en gedachten pent hij neer in een tekst op het lied van Queen namelijk Bohemian Rapsody. Voor Felix is dit onbekend terrein, maar vanaf het moment dat hij Lucas leert kennen, voelt hij dat er vanbinnen iets groeit. Een gevoel dat hij nooit eerder ervaarde. Felix voelt zich veilig bij Lucas in tegenstelling tot zijn agressieve vader die altijd de levensvreugde uit Felix zuigt. Wanneer Lucas al een stukje van zijn tekst laat horen, wordt Felix terug gekatapulteerd naar zijn verleden. Hij vertelt in alle openlijkheid tegen Lucas zijn verhaal over zijn moeder die door zijn vader werd mishandeld en later is weggevlucht. Wanneer de band tussen beide jongens steeds intenser wordt, beseffen ze dat ze keuzes zullen moeten maken. Wanneer Lucas zijn zelfgeschreven tekst zingt voor Felix verdwijnen alle grenzen en neemt de liefde de bovenhand. Ze kussen. Al snel bedenkt Felix zich en vlucht hij terug naar zijn comfortzone. Lucas blijft verslagen achter. Wanneer Felix terug thuis komt vertelt hij tegen zijn vader wat hij al die tijd verzwegen heeft. Alleen gaat zijn vader daar niet mee akkoord en slagen zijn stoppen door. Lucas blijft alleen achter.

 PRAKTISCHE INFO

  • Wanneer? Zaterdag 8 februari 2020
  • Waar? Scholen Kindsheid Jesu; Kempische Steenweg 400, 3500 Hasselt
  • Duur? 50 minuten; aanvang: 20u00, verwachte einde: 21u00
  • Tickets te reserveren via vzwsjokotoff@gmail.com

 

Bron: VZW Sjokotoff

 

Geef een reactie