Op weg naar de Miss België-kroon? : Celest Decaesstecker (19, Leffinge)

In het dagelijkse leven is de 19-jarige Celest Decaesstecker uit Leffinge schoonheidsspecialiste. Maar de komende dagen staat vooral haar deelname aan Miss België centraal. Als regerend Miss West-Vlaanderen waagt ze immers haar kans in de zoektocht naar ’s lands mooiste. “Nu de repetities van start gingen, stijgt de nieuwsgierigheid zienderogen. Eén van ons wordt immers de nieuwe Miss België. Tja, ik wil nu toch stilaan weten wie het zal worden. Wie weet ben ik het wel? Voor mezelf had ik nooit durven dromen dat ik zo ver in dit parcours zou raken. Maar ach, dromen mag. Maar wat nog belangrijker is, is dat ik met mijn beide voetjes op de grond blijf. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. De voorbije maanden groeide mijn zelfzekerheid zienderogen. Als mens leerde ik steviger in mijn schoenen staan. Dat nemen ze me nooit meer af.”

Miss België: intensief traject
“Miss België is wat je noemt een zeer intensief traject”, vertelt Celest. “Ik sta ermee op en ik ga er mee slapen. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet bezig met deze wedstrijd. Elke zondag is het nu repetitietijd. Daar horen herhalingsoefeningen voor onze danspasjes bij.  Onze choreograaf Junes geeft soms huiswerk mee (lacht). En dat moet ik oefenen. Heel Miss België leeft wel ten huize Decaesstecker. Er gaat geen dag voorbij of we praten er wel over.. Ik had wel verwacht dat het bij mij thuis zou leven. Maar niet in die mate. Het is intenser dan ik ooit had verwacht.” .

Groot, Groter, Grootst
Het traject duurt nu al enkele maanden voor Celest. “Je kan Miss West-Vlaanderen niet vergelijken met Miss België. De voorbije maanden waren een pak grootser en uitgebreider dan het regionale luik. Nu maakt een provinciale titel echt niets meer uit. Iedereen start bij Miss België vanaf nul. Wanneer je in dit verhaal zit, moet je wel een tandje bijsteken. Anders zal het niet lik.  Maar ach, dat heb ik er met plezier voor over. Ik startte zonder verwachtingen aan deze wedstrijd … en nu al kan het niet meer overtroffen worden. Tenzij ik natuurlijk Miss België word … “

Foto: Missitems – Bjorn Van Ryckeghem

 

Geef een reactie