Een wereldrecord voor Steven Delaere

Nadat vorige vrijdag heel Vlaanderen rood kleurde voor Rode Neuzen Dag, is Belgium’s Got Talent er deze week terug met een goedgevulde studioshow. Speciaal voor Sinterklaas hebben Koen Wauters en Laura Tesoro 8 cadeautjes meegebracht, die het podium – soms letterlijk – in vuur en vlam zetten. Welke 2 acts verdienen hun plekje in de grote finale van 20 december?

De vijfde studioshow wordt net dat tikkeltje spannender voor Koen en Laura. Zij supporteren voor hun golden buzzer Younes Ghezzal (Ronse), die tijdens zijn auditie stuntte met een voetbal. De volgende ronde haalde hij net niet, tot Laura hem halsoverkop terugriep en beloonde met een druk op de golden buzzer. Younes heeft intussen hard getraind voor zijn nieuwe act en belooft nog spectaculairdere tricks. Spectaculair wordt ook de act van Katie Kirkland (Lommel). Geef haar een plafond en een paraplu en ze brengt een sterk staaltje luchtacrobatie. Die passie kreeg ze 15 jaar geleden te pakken, toen haar vader een circusschool oprichtte. In de studioshow zoekt Katie opnieuw hogere regionen op, deze keer met een oude fiets.

Halloween is al even achter de rug, maar niet voor Studio Adagio (Meise). Zij hopen te verrassen met een creepy en duistere act waarin ze dans en gymnastiek combineren. De tijgerpakjes uit hun auditie maken deze keer plaats voor een spinnenpak. Geen danspakjes voor Gerrit Leroy en zijn PDM Big Band (Ronse), wel heel veel zonnebrillen. De Ray Charles-fan kreeg voor zijn auditie 4 ja’s van de jury en brengt nu een nieuwe song met “heel veel power, heel veel schwung en heel veel sexy zonnebrillen”.

Verhalen vertellen met hun dans, dat is de missie van dansgroep ARTA Company (Leuven). Ze bezorgden de hele Stadsschouwburg kippenvel met hun auditie en werden beloond met een staande ovatie én een plek in de studioshows. Hun nieuwe act vertelt een verhaal dat recht naar het hart grijpt. Ook Steven Delaere (Gent) werd na zijn magische auditie beloond met een staande ovatie. Dan Karaty vond zijn goochelact de strafste auditie die hij ooit zag en World’s Got Talent-waardig. Dankzij de golden buzzer van de kijkers staat Steven in de studioshows, waar hij iedereen verbaast met een nieuwe goochelact én een wereldrecord.

F&B Acrobatics (Slovenië) wil aan zo veel mogelijk Got Talents over de hele wereld meedoen. Daarvoor kwamen ze op hun hoverboard helemaal uit Slovenië naar ons land. Vorig jaar moesten ze door een blessure afhaken voor de studioshows, maar deze keer gaan ze voor niets minder dan een finaleplek. Stelten en een hoverboard: meer hebben ze daarvoor niet nodig. “De laatste act is een act met een kapsel”, zo kondigt Laura de slotact aan. Onder dat kapsel schuilt een ijzersterke zangeres: Nathalie Makoma (Schaarbeek). Haar vertolking van Tina Turner was voor de jury een cadeau om naar te kijken en te luisteren. Het dak van de studio gaat er dit keer opnieuw af met een klassieker van Tina Turner: Nutbush City Limits.

Foto: DPG Media

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.