Mathieu Van der Poel in tranen: ‘Moeilijker dan verwacht.’

Papa Adrie zag het aankomen tijdens de Wereldbeker Veldrijden in Tabor. Het overlijden van Raymond Poulidor, de opa van Mathieu Van der Poel heeft er zwaar ingehakt bij zijn zoon. “Je ziet aan alles dat hij niet goed in zijn vel zit. EN we weten allemaal hoe close Matje met zijn opa was.” Maar Mathieu kwam, zag, vocht en overwon. In tranen stond hij achteraf de pers te woord. “Het was zowel fysisch als mentaal zwaarder dan ik had verwacht. Maar Tabor heeft een speciale plek in mijn hart. En ik wou hier heel graag winnen.”  Eli Yserbyt werd tweede, Lars Van der Haar derde. Gianni Meersman vertelde achteraf in de studio: “Als Mathieu een goede dag heeft, is hij onklopbaar op de weg, in het veld en op de mountainbike. Een groot kampioen!”

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie