Benito Raman: ‘Het hoofd versus de voeten: een wereld van verschil’

In het dagelijkse leven speelt Benito Raman voor een kleine 62000 mensen bij Schalke 04 in de Veltins-Arena. Daarom was het als voetbalfan vreemd om te ervaren hoe een Bundesliga-speler bij een theaterbezoek in Antwerpen vrijwel als een nobele onbekende door de gangen kon wandelen. Tenslotte werd hij een poosje geleden ook geselecteerd bij de Rode Duivels Benito Raman was een opgemerkte gast tijdens de première van ’t Groot Lot.  “Het is moeilijk om vanuit Duitsland over en weer te komen voor een theaterbezoek. Daarom zie je me hier ook niet vaak rondlopen. Maar ik heb een vrij weekend. Wanneer er acteurs naar mij komen kijken, wil ik hen ook eens aan het werk zien. Bij de première van ’t Groot Lot was het de ideale gelegenheid om eens naar Antwerpen af te zakken. Het is wel bijzonder om hier rond te wandelen.  Ik vind het wel leuk om andere werelden op te snuiven. Zo bezocht ik in New York ooit een theater. Maar ach, we zijn allemaal mensen van vlees en bloed.  Ik hecht er veel belang aan dat je naast voetbal ook over andere dingen kunt praten. Ik wist pas twee dagen geleden dat ik hier kon aanwezig zijn. Ik wou David Michiels en zijn vrouw eens goeiedag komen zeggen. Het is bijzonder om te zien hoe alle acteurs die hopen tekst uit hun hoofd leren en samen naar een project toe te werken. Akkoord, er zit bij voetbal ook wel een showelement en een beetje theater in. Maar dat is improvisatie van het moment. Acteurs doen het met hun hoofd en ik met mijn voeten. Een wereld van verschil.

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie