De Lijmen van het Grof Geschud

Eind november gaat de debuutvoorstelling ‘Lijmen’ van het jonge cabaretduo Grof Geschud, bestaande uit Lander Severins en Myrthe van Velden, in première in Arenberg Antwerpen. De jonge cabaretiers zorgen voor een bulderlach overal in de Lage Landen, met hun zoektocht naar liefde op en naast de scène. Tijdens de try-outs en Cameretten kreeg het duo uiterst lovende commentaren voor hun krachtige voorstelling. Grof Geschud mag gerust een veelbelovend cabaretduo genoemd worden. 

Sinds Lander en Myrthe elkaar leerden kennen op de Koningstheateracademie van ’s Hertogenbosch, zijn ze een onafscheidelijk duo. Niet alleen naast het podium, maar ook voor publiek. Samen vormen ze immers Grof Geschud. De Belgische Lander Severins (bekend uit onder andere ‘Voor de leeuwen’ en als stem van Simba in ‘De Leeuwenkoning’) en de Nederlandse Myrthe van Velden zijn nog prille twintigers, maar toch oogsten ze al heel wat bewondering in cabaretierskringen.

Lof voor Lijmen
Lijmen, de debuutvoorstelling waarmee Grof Geschud vanaf eind november doorheen België en Nederland tourt, wist al heel wat lovende commentaren binnen te halen. Lander en Myrthe maakten het programma immers als afstudeervoorstelling van hun opleiding, en wisten daarmee de grootste onderscheiding te behalen. Ze bliezen de externe jury omver met “een uitzonderlijk, evenwicht, mooi gecomponeerde voorstelling.” Het duo nam ook deel aan Cameretten en werd overladen met complimenten op hun “krachtig samenspel,” aldus de vakjury. Inmiddels werken ze volop verder aan ‘Lijmen’ via try-outs en optredens in huiskamers. Perfectionistisch als ze zijn, willen ze elk onderdeel tot in de puntjes juist hebben. Het publiek van de try-outs reageert alvast uiterst enthousiast.

Raf Walschaerts
In Lijmen bevragen Lander en Myrthe het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten. Van ridders tot perenvlaai, van Plato tot bejaarden, een hilarische en ontroerende zoektocht om de ander tot op het bot te doorgronden. Niemand minder dan Kommil Foo-legende Raf Walschaerts zet samen met Minou Bosua de schouders onder de regie van de voorstelling.

Dubbele première
Over minder dan een maand, op 27 november, beleeft Lijmen zijn Vlaamse première in de bekende Antwerpse Arenberg. Die première was zo snel uitverkocht dat er een extra voorstelling toegevoegd werd op 26 november. Op 12 december grijpt de Nederlandse première plaats in ’s Hertogenbosch. Daarna trekt Grof Geschud langs een groot aantal zalen in Vlaanderen en Nederland. De volledige speellijst is te vinden op www.grofgeschud.eu

Foto: Anneloes Van den Adel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.