Theaterreview: De Prinses & De Toverspiegel (Music Hall)

Tradities moeten in ere gehouden worden. Dat moet de creatieve cast van Music Hall gedacht hebben. Na de eerdere successen van Roodkapje en Hans & Grietje is er nu De Prinses & De Toverspiegel. Een interactief ‘nieuw’ sprookje ontsproten uit het creatieve sprookjesbrein van Brigitte Derks.

Het verhaal gaat over een prinses met een magische toverspiegel. Elke dag gebruikt ze deze spiegel om in de toekomst te kijken, totdat op een dag de spiegel plots verdwijnt. Een behoorlijk slechte timing want de verjaardag van de prinses komt eraan en die dag moet ze een prins uitkiezen om het koninkrijk naar een mooie toekomst te leiden. Alleen een tovenaar kan haar helpen? Onderweg naar hem beleeft ze de spannendste avonturen en komt ze nieuwe vrienden en oude bekenden tegen .. en ook de Music Hall-konijnen Whoppie en Floppie!

De lancering van een nieuw sprookje is geen evidente onderneming. Ieder van ons kent immers de klassieke sprookjes. Maar een nieuw verhaal lanceren voor een steeds kritischer wordend publiek is geen evidentie. Zeker wanneer je een jonge hoofdrolspeelster zoals Rosanne Pits voor de leeuwen gooit. Deze Nederlandse doet het uitstekend in haar vertolking van de prinses, die gebeiteld zit aan haar spiegel. Met Charlotte Campion als sidekick, één van de rijzende sterren aan het musicalfirmament, zit het voor Rosanne gebeiteld. Het publiek krijgt een redelijk lange inleiding van het verhaal voor de kiezen. Maar wanneer Whoppie en Floppie op het appel verschijnen, krijg de show het nodige peper & zout toegediend. Geef die konijnen een eigen Music Hall-productie. Whoppie & Floppie and friends. Het is een geheid kassasucces.

En toch zijn er enkele vreemde keuzes, die in deze musical werden gemaakt. De Koning en de Koningin hebben een Vlaams accent, maar de prinses spreekt met een Nederlandse tongval. Een rare wending tijdens haar opvoeding, me dunkt.Tovenaar Gene Thomas komt pas na een uur echt in het verhaal voor om er 20 minuten zijn beste ik uit de X Session-periode naar boven te brengen. Er worden heel wat volwassen grapjes in de musical gestoken, die voor kinderen een beetje te moeilijk liggen. Geen enkel kind kent Namasté (het yoga-gevoel) en weet wie Hans Klok is. De Prinses en de Toverspiegel is daarom een kindermusical voor volwassenen.

Maar ach, het zal de jongere garde onder ons worst wezen. Toen ik naar beneden wandelde voor het persmoment op het podium , draaide Lisa Marie Bloemen (dochter van Lindsay) duchtig mee met haar handjes en danste mee op de beats van De Prinses & De Toverspiegel-megamix. En wie ben ik om een jonge dame met zo veel ritme in haar lijf tegen te spreken. Mister Nobody toch.

Bekeken op 27/10/2019 in Stadsschouwburg Antwerpen

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie