De koffer met muziek

Agge Nebbisj zwerft in het programma ‘de koffer’ langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen heeft afgelegd. Al in de Middeleeuwen ontstonden uit de vermenging van Joodse, Moorse en Spaanse volksmuziek de Sefardische  liederen en later de Ladinomuziek. De melodieën waaierden uit naar Midden- en Oost-Europa en naar de Balkan. Klezmerband Agge Nebbisj bestaat al bijna twintig jaar en heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie klinken verschillende klezmerstijlen: van jazzy tot gipsy, van tango tot latino.  DE KOFFER is te zien op 6 november om  20u30 in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.

Van Gipsy tot Jazzy

Met de vlucht van honderdduizenden Joden uit Europa naar Noord- en Zuid-Amerika staken de melodieën de oceaan over. Ritmes en instrumenten uit de nieuwe culturen werden toegevoegd waardoor weer andere kleuren en sferen ontstonden. In dit programma klinkt klezmermuziek als metafoor voor overleven, maar ook als bewijs dat culturen elkaar kunnen verrijken, versterken en vernieuwen.

Sinds januari 2017 speelt Agge Nebbisj met een deels nieuwe bezetting, maar met nog steeds dezelfde passie.

  • Pieter Danz – percussie
  • Koert Dekker – contrabas, bastuba
  • Monique Elzakkers – zang, kazoe
  • Lydi Groenewegen – viool, blokfuit, altsax, zang
  • Ronald van Meer – accordeon, gitaar
  • Jack Paluch – klarinet, sopraansax, fluit, zang
  • Rob de Zwart – gitaar, mandoline en banjo

Praktische info

6 NOVEMBER – 20u30
Zwarte Zaal Fakkeltheater – Reyndersstraat – Antwerpen

Reserveren:
070 246 036
www.fakkeltheater.be

Foto: Fakkeltheater / Frenesia

Geef een reactie