De wondere wereld van het spinnenvrouwtje

De voorbije weken was iedereen het roerend eens. Alyssa Luypaert verraste vriend en vijand als ‘Aurora’ in de musical ‘Kiss of the Spider woman’. Acht jaar na haar passage bij Idool 2011 lijken David Hasselhoff zijn woorden werkelijkheid te worden. ‘Let maar op voor deze Alyssa, je zal nog van haar horen’. En hoe ?  De voorbije jaren lijkt deze Brusselse stevig aan maturiteit gewonnen te hebben. ‘Ik was altijd op zoek naar wie ik ben in dit professioneel wereldje. Ik geloof nog steeds dat vele mensen zich in éénder welke professionele loopbaan zich hierin zullen herkennen.  Beetje bij beetje kom ik steeds dichter bij mezelf. Gaande weg leer ik alle juiste elementen kennen, die tot mijn persoonlijkheid horen.”

Tilburg
Ik leerde Alyssa persoonlijk kennen tijdens de Idool 2011-periode. Voor mij was de metamorfose immens om te zien. ‘Ik mag nog altijd hopen dat ik dezelfde Alyssa ben”, glimlacht de vrouw met de meest weelderige haardos in musicalland. “Alleen leer je tijdens de studie in Tilburg jezelf heel wat beter kennen. Ja, er is een evolutie in de mens Alyssa geweest. Door mijn bachelor musicaltheater heb ik mezelf ontdekt en bloeide mijn persoonlijkheid open. Nu ben ik bezig met mijn master in musicaltheater. Daar moet ik nog 1 jaartje voor studeren, maar ik mag wel auditeren.. De voorbije jaren heb ik hard gestudeerd, veel dingen geleerd en hard gewerkt. Als beloning mag ik een iconische rol spelen. Toen ik het nieuws hoorde, had ik wel enkele dagen nodig om het tot mij te laten doordringen.”

Vanessa Williams
Alyssa stapt met haar rol als Aurora in de voetsporen van enkele grote namen zoals Vanessa Williams. “Toen zij de rol van spinnenvrouw speelde, stond ze al een pak verder in het leven dan ik nu sta. Zij hebben een bepaalde maturiteit, die ik moet toevoegen. Gewoonweg omdat ik te jong ben om die levenservaring te hebben. Het is een rol, waarin je week na week moet groeien om tot een mooi eindresultaat te komen. Het plaatje moet kloppen. Niet meer … niet minder … “

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie