Een kroontje aan de hemel

Vorig maand bracht ik een bezoekje aan de voorstelling van de Miss Elegance-finalisten. Eén van de deelneemsters sprong me meteen in het oog. Haar naam is Amber Sol. Pittig kapsel en een neusbel. Je ziet het niet elke dag in een wereld vol glitter and glamour.  De littekens op je armen en je benen verraden een leven dat niet over een pad vol rozen ging. De rugzak van je verleden moet gigantisch zwaar geweest te zijn. Maar je leek klaar voor een nieuwe start. Je wou je verhaal kwijt aan de buitenwereld. Met de nodige steun van je twee nieuwe Elegance-mama’s Elke en Michaëla moest het ongetwijfeld lukken.

Ik heb je toen geïnterviewd. Op hakken lopen ging nog wat onwennig. Je leek het niet gewoon te zijn. Maar ach, het kwam wel goed. Het schouderklopje van Michaëla achteraf is nu voor eeuwig op mijn netvlies gebrand. “Goed gedaan, meid” en je ging verder. Een nieuw leven piepte om te hoek.

Nu enkele weken later sloeg het nieuws hier in in als een bom. Je bent er niet meer. De waterlanders vloeien in elegance-land. Er fonkelt nu een Missenkroontje ergens daarboven aan de hemel. Rust in vrede, lieve Amber. We gaan je missen.

Foto: Jan Liekens

Een gedachte over “Een kroontje aan de hemel

 1. Veel sterkte aan de familie en vrienden
  Deze gouden sunshine als miss
  Blijft in Julie gouden hart binnen Julie allemaal zitten en ze zal Julie allemaal Blijven beschermen en ook waken van uit de hemel daar boven slaap zacht lieve gouden sunshine als miss
  Leef ook echt met Julie mee
  😭☹

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.