’t is mijn zuster (x2)

Zaterdagvond beleefde ik mijn vuurdoop in Miss Fashion-land. Voor de eerste keer in mijn leven bezocht ik deze Missverkiezing in Theater Elckerlyc. Akkoord, de voorbije jaren maakte ik wel kennis met heel wat finalisten. Nooit eerder had ik de finaleavond bezocht. Als een volleerde Christoffel Columbus ging ik op ontdekkingsreis in Miss Fashion-land. Het mag gezegd en geschreven worden. Mijn plaats in de zaal was ergens een voorteken aan de wand. Ik zat namelijk voor de familie Croenen uit Boom. Dat bleek een gouden move te zijn voor een inspirerend blogje. Want hoe verder de avond vorderde, hoe ambiancevoller het achter mijn rug werd.

Stiekem hoop ik er toch op dat dit gezin uit de Tomorrowland-regio een camionette had gehuurd om al de prijzen van hun ‘Janne’ mee naar huis te brengen. Janne bleek de grote slokop te zijn van deze Miss Fashion 2020. Ze werd verkozen tot de beste ‘vriendin’ van de kandidaten, ze mag ons landje vertegenwoordigen tijdens Miss Lumière in Singapore en kreeg een hostessencontract van hun partner All Area Events. Wellicht vergeet ik er dan nog een heleboel.

Op het einde van de veeleer klassieke show, geïnspireerd door de nodige Disney-classics zorgde ze voor de ultieme verrassing bij degrootste fan alias haar jongere broertje. Janne kreeg het lintje van Miss Fashion 2020. Dit leidde tot de nodige hilariteit achter mijn rug om. Haar piepjonge broertje was enorm trots op de prestatie van zijn ‘Janne’. Tot twee maal toe weerklonk als een volleerde Michel Wuyts of wijlen Rik De Saedeleer: ’t is mijn zuster, ’t is mijn zuster.’ Hij kon het niet geloven. Zijn zus was op één avond tijd een echte Miss geworden. Er was bij het jonge kereltje geen houden meer aan om zijn zus op het podium te begroeten. De echte ster van Miss Fashion 2020 lijkt nu al een prille Boomse tiener te zijn. En dit met zijn alom gekende kreet: ’t is mijn zuster’ , ’t is mijn zuster. ‘ ‘Tommeke, Tommeke, wat doe je nu’ … verdween spontaan in het niets.

De uitslag van Miss Fashion 2020:
Miss Fashion 2020: Janne Croenen
1st runner Up : Aicha Verheye
2nd runner up: Jasmin Mahmood
3rd runner up: Schauni Rijders
4th runner up: Noor Lobbestael

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie