Een pandatweeling in Expeditie Pairi Daiza

Goed nieuws voor de dierenliefhebbers: vanaf zaterdag 31 augustus neemt VTM een kijkje achter de schermen van het mooie dierenpark Pairi Daiza. Veel aandacht zal dit seizoen uit gaan naar de panda’s: van de inseminatie van Hao Hao tot de onverwachte geboorte van de pandatweeling onlangs.

In dit 5de seizoen van Expeditie Pairi Daiza zien we dierenarts Tim terug die weer zijn handen vol heeft met de komst – en het vertrek – van een groot aantal dieren. Verzorger Niels kennen we ook nog uit vorige seizoenen, maar hij heeft nu de overstap gemaakt van de grote zoogdieren naar de carnivoren. Verder maken we kennis met polyvalent verzorgster Charlotte die nog maar een paar maanden in het park werkt. Naast alle dieren en hun verzorgers toont Expeditie Pairi Daiza ook hoe een heel nieuw gedeelte van het park tot stand is komen: ‘The Last Frontier’ heeft onder meer 3 verschillende hotels in petto en wordt de thuis van een aantal nieuwe diersoorten in het park, zoals wolven en beren.

AFLEVERING  1 OP ZATERDAG 31 AUGUSTUS

In dierenpark Pairi Daiza komen 5 Aziatische olifanten aan uit de Zoo van Hannover, in speciale transportcontainers, die met olifant en al een paar ton wegen. Die til je niet met een speelgoedkraan tot in hun verblijf. Omgekeerd vertrekt Sango naar Duitsland, naar Berlijn. De gorilla laat zijn broer Lomako hier achter, om ginder een eigen gezin te stichten. Twee dominante mannetjes in één groep, dat is er één te veel. Cami is ook zo’n bazig kereltje, een Japanse makaak. Vrouwtje Kira is er bang van, maar hun verzorgsters spreken gelukkig een mondje makaaks. Zo leren ze Cami dat rustig ook kan. De verzorgers in het park bedenken voortdurend nieuwe uitdagingen en speeltjes om hun dieren alert te houden. Niels heeft een vleesvlot gebouwd, dat in het water drijft. Tijgers zijn goede zwemmers en Sanka, Mumbais zus, duikt er meteen achter. Xing Hui, de panda papa, wil ook wel wat moeite doen voor lekkers. Zijn verzorgster weet dat en leert hem, in ruil voor heerlijke pandacake, om aangeraakt te worden. Dat vermijdt onnodige verdovingen.

Foto: DPG Media

Geef een reactie