Kjenta Masschelein: De Orde van de Charlestons-dochter bij Miss Elegance

Alaaf! Alaaf! Alaaf! Driewerf Alaaf! De Oostendse Carnavalsvereniging De Orde van de Charlestons zendt één van haar dochters uit naar de herboren Miss Elegance-verkiezing. Kjenta Masschelein is een trotse carnavaliste. “Carnaval is bij mij een rodedraad doorheen heel het jaar”, vertrouwt Kjenta ons toe. “Ik was al keren prinses van het carnaval. Het is een microbe, die me niet meer loslaat. Elk jaar opnieuw kijk ik naar die periode uit. Voor mij zelf hoort het een deel bij mijn leven. Ik ben een trouw lid van de Oostende Carnavalsvereniging De Orde van de Charlestons. Wij doen daar een beetje van alles. Gaande van bals, stoeten tot eetfestijnen. In de spotlights staan ben ik gewoon. Alleen is een Missverkiezing toch nog iets andere koek dan Carnaval vieren. Ik sta hier toch met ‘een klein stressje’. Ergens voel ik me een klein meisje, dat voor de spiegel staat. Ik hoop dat deze wedstrijd me meer zelfvertrouwen kan bieden. De komende weken hoop ik dat er een periode aanbreekt, waarin ik een nieuwe kant van mezelf kan ontdekken.”

Vriendinnenclub
“Ik heb een moeilijkere tijd achter de rug”, vertrouwt Kjenta me toe. “Een periode, die niet zonder slag of stoot voorbij ging. Ik moest voor mezelf bewijzen dat na regen ook zonneschijn kon komen. Nu sta ik als vrouw sterker dan ooit in mijn schoenen. Als kers op de taart volgt nu mijn deelname aan Miss Elegance. Het is mijn vriend die me over de streep heeft getrokken. Hij was op de hoogte van mijn twijfels over m’n deelname. Maar hij fluisterde me toe dat ik alle kansen moest grijpen, die op mijn pad kwamen. Tegen een nieuwe ervaring proeven mag je geen neen zeggen.  En waarom zou ik? Er kan hier een nieuwe Kjenta opstaan. Zelfzekerder dan ooit. Net daarvoor doe ik het.

Bekijk meer foto’s van de persvoorstelling:
https://bit.ly/2KzyGHu

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.