Eerste hulp bij Tropische Temperaturen: De Body Butter van Isabelle Ulenaers

Zonnig en warm weer is fijn. Ik hou er ook van, maar het is wel een regelrechte aanslag op je lichaam en daarom is het belangrijk om veel water te drinken voor een betere hydratering en om je huid maximaal te verzorgen. Dat laatste moet je eigenlijk dagelijks doen”, zegt Isabelle Ulenaers. De SELF-onderneemster en Skincare Product Developer weet waarover ze praat en adviseert in haar nieuwe blog om na het zonnen gebruik te maken van een delicate body butter in plaats van aftersun-producten: “De meesten zijn gebaseerd op water en alcohol. Je krijgt snel een verfrissend gevoel, maar ze voeden en herstellen de huid onvoldoende, waardoor ze eerder het beperkt effect hebben van een bodylotion. De body butter die wij hebben samengesteld zit vol met antioxidanten en herstellende stoffen. Zo bevat hij o.a. macadamia (rijk aan essentiële vetzuren), shea boter (o.a vitamines en polyfenolen), argan (antioxidanten en natuurlijke fenolen), kokos (antioxidanten) en aloë vera (anti-bacteriële bestanddelen), stoffen die de huid kalmeren of een barrière vormen tegen vochtverlies. Kokosolie en shea boter hebben we geselecteerd omdat die oliën een maximale huidbescherming bieden. Ben je toch verbrand, dan zorgen die oliën voor een verzachting van de klachten. Ze werken tegen roodheid, stimuleren het collageen en hebben een genezende, zelfs pijnstillende werking.

Ecologische duurzaamheid
Isabelle Ulenaers, uitgeroepen tot ‘de meest beloftevolle onderneemster van het jaar’, draagt graag haar ecologische steentjes bij: “We zijn één van de eerste Europese merken met het Zero Plastic Inside Label, het keurmerk van de Plastic Soup Foundation. Dat wil zeggen dat onze producten 100 % natuurlijk zijn en geen microbeads (plastic deeltjes die helaas verborgen zitten in allerlei producten) bevatten en zelfs onze houten verpakkingsdeksels zijn gemaakt van afvalhout.

Foto: SELF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.