Milow stelt voor: ‘Lean Into Me’

Milow brengt zijn zesde studioalbum ‘Lean Into Me’ uit. Hij keert met de nieuwe plaat terug naar het pure songwriting en de sound uit zijn beginperiode. Momenteel scoort hij volop met zijn single ‘Help’ – die geproducet werd door Daniel Byer (Rag’n’Bone Man) en Jo Francken – en ook voorganger ‘Lean Into Me’ feat. Matt Simons was een groot succes! Op het album vind je ook al Milows songs uit het programma ‘Liefde Voor Muziek’ terug.

“De naam ‘Lean Into Me’ komt van het idee dat we op elkaars schouders moeten kunnen leunen en moeten tonen dat we elkaar kunnen helpen”, aldus Milow. “Vriendschap is heel belangrijk voor mij. Ik probeer die relaties te behouden, ook al wordt dat moeilijker naarmate je ouder wordt. Dit thema komt terug in de hele tracklist. Het is een heel persoonlijk album”.

Om aan het album te werken nodigde hij twee van zijn beste vrienden uit in Los Angeles: live-gitarist Tom Vanstiphout en producer Jo Francken. Het trio woonde samen, reed samen naar de studio en maakte samen nummers. “Het vriendschap-thema was een self-fulfilling prophecy, want ik was mijn album letterlijk met mijn vrienden aan het maken. Ik gunde mezelf ook een blik terug en dacht aan de thema’s waar ik al over heb geschreven, de reden waarom ik in de eerste plaats gitaar ben beginnen spelen en wat ik heb geleerd sinds mijn eerste album, tien jaar geleden. ‘Lean Into Me’ leunt het dichtst aan bij wie ik echt ben en wie ik ben geweest sinds ik zeven jaar geleden naar Los Angeles verhuisde.”

‘Lean Into Me’ brengt de luisteraars dichter bij Milow dan ooit tevoren:

“Authenticity is the most important thing to me. I hope people get 100% me.
I’m showing people things I only show my friends. You’re really getting Milow.
My heart is in the music.” – Milow

Milow is deze zomer in België te zien op:
01/08 – Night Of The Proms Summer Edition, Koksijde
04/08 – Paal Op Stelten, Paal
25/08 – Maanrock, Mechelen

Fony: SonyMusic

 

Geef een reactie