Sprang Duffel innoveert samen met studenten Universiteit Antwerpen

Welzijnsschakel Sprang Duffel vierde dit jaar haar zevende verjaardag. Voor de organisatie was hun verjaardag 25 mei het hoogtepunt van het jaar, waar zowel leden als vrijwilligers genoten van een dag vol feestelijkheden. Voorzitter Koen Ghys blikt meer dan tevreden terug: “De hele dag stond in het teken van samenzijn en verbondenheid. Het was de perfecte dag om vol enthousiasme vooruit te kijken naar een mooie toekomst.”

Voorzitter Koen Ghys gaf een korte toespraak waarin hij tevreden terugblikte op het afgelopen jaar. Verder kijkt hij ook vol vertrouwen uit naar de toekomst en onthulde hij met trots het nieuwe logo en de moderne brochure, flyer en Facebookpagina. Ook kondigde hij aan dat Sprang in de zomer haar eigen website lanceert. Na deze toespraak en een optreden van het Sprangkoor, sneed de voorzitter de verjaardagstaart aan.

De verschillende innovaties kwamen tot stand door een samenwerking met studenten van de Master Meertalige Professionele Communicatie van de Universiteit Antwerpen. Zij stonden Sprang de afgelopen maanden met raad en daad bij in de optimalisering van haar communicatie. “Samen met Sprang konden we ons creatief uitleven. Dankzij de organisatie kregen we de kans om onze theorie toe te passen in de praktijk,” aldus studente Elien Van Gehuchten.

Sprang bestaat uit een enthousiast team vrijwilligers dat zich inzet voor mensen die het sociaal en/of financieel moeilijk hebben. Doorheen het jaar organiseert de vereniging een aantal activiteiten, waar mensen zich samen kunnen amuseren. “Al zeven jaar lang staan we onze leden bij met een luisterend oor en een helpende hand. Op onze verjaardag vieren we de vriendschap en liefde die hier ontstaan zijn,” vertelt vrijwilliger Nicole De Voecht.

Voor vragen of meer informatie over Sprang kan u terecht op volgend e-mailadres: w.z.s.duffel@gmail.com.

Foto: Jan Liekens

 

Een gedachte over “Sprang Duffel innoveert samen met studenten Universiteit Antwerpen

Geef een reactie