Paco Garcia in De Ambassade

De Ambassade volgt in aflevering 6 Sanaa en Sami uit Syrië. Zij willen na 17 jaar eindelijk hun zoon gaan bezoeken in België. Het echtpaar woont al sinds 2001 in de Verenigde Staten, maar door de verhoogde terreurdreiging en hun nationaliteit is reizen al jaren onmogelijk. Mensen met de Syrische nationaliteit moeten via het consulaat-generaal extra gecontroleerd worden vooraleer ze hun visum krijgen. Het is dus nog lang niet zeker of ze hun zoon wel zullen terugzien na al die tijd …

Administratief medewerkster Gisele is al 15 jaar een vaste waarde op de ambassade in Nairobi. Zij behandelt de zaken op haar eigen onnavolgbare manier: “Ik heb een heel open karakter. Ik zeg altijd mijn mening en het zal zeer moeilijk zijn om altijd even diplomatisch te blijven.” In Kenia is sport voor velen vaak de enige hoop op een betere toekomst. Enkele Keniaanse atleten vertrekken binnenkort richting België om aan een loopwedstrijd mee te doen en hopelijk wat prijzengeld in de wacht te slepen voor hun familie. Zonder visum kunnen ze geen wedstrijd lopen en enkel Gisele kan hen aan dat belangrijke document helpen.

Pattaya is erg populair onder de Belgen en ook daar moeten de landgenoten geholpen worden. Vice-consul Elie trekt met zijn mobiele kit richting de badplaats om heel wat administratieve zaken af te handelen. Daarna is de hele ambassade uitgenodigd op een groot Vlaams feest in de regio, met o.a. een optreden van de charmezanger Paco Garcia.

Te zien op maandag 20 mei 2019 bij VIER

Fotobron: VIER

 

Geef een reactie