Het Sweeney Todd-gevoel van Elke Buyle

Bij het grote publiek is Elke Buyle vooral bekend door haar interpretatie van de Frozen-hit ‘Let it go’. Met Laat het los stond ze enkele weken bovenaan de Vlaamse Top 10. Nu duikt ze op in het ensemble van Sweeney Todd. ‘Sweeney Tood brengt zeker geen gevoel van ‘Laat het los’ bij mij naar boven. Veeleer hou het vast”, glimlacht Elke. “Deze musical is kwalitatief materiaal waarmee je als actrice kan en wil werken. Voor mezelf als Stephen Sondheim-fan is dit echt wel een hoogtepuntje dit jaar. Het verhaal is op zich al gewoon waanzin. Iemand die wraak neemt, mensen de keel gaat over snijden en dan verwerkt in pasteitjes. Toch te gek voor woorden.”

Nootje tot nootje
Sweeney Todd is geen hapklare boterham. “Het is een heel boek waar je jezelf moet doorworstelen. Je moet er als het ware echt induiken. Maar we werden hier achter de schermen goed begeleid. Van nootje tot nootje hebben we alles geanalyseerd. Het resultaat mag er ook wezen. In het theaterwereldje is dit type musical een beetje op de achtergrond verdwenen. Dat is op zich best jammer. Iedereen weet dat hiervoor zeker een publiek is. Sweeney Todd is zeker niet voor een breed publiek bestemd. Hier moet je al een echt ‘effort’ voor doen. Maar dat heb ik er echt wel voor over. De muziek ken ik al honderdduizend jaar en het stuk heb ik duizend keer bekeken (lacht). Zowel tekstueel als muzikaal blijft Sweeney Todd gewoon heel fijn materiaal.”

Meer info over Sweeney Todd kan je ontdekken op:
www.sweeneytodd.be

Foto : Sophie Peirsman

 

Geef een reactie