Sweeney Todd en de terugkeer van mama Deborah

Dochter Lotje heeft het leven van Deborah De Ridder helemaal op overhoop gegooid. Maar kijk daar … Na een poosje van stilte is één van Vlaanderens sterkste musicalstemmen weer terug present. “Na mijn zwangerschap ben ik begonnen met enkele kleine concertjes. Sweeney Todd is mijn eerste musical”, vertelt Deborah De Ridder ons. “Omdat het zo’n klassieker is, zag ik het wel zitten om de combinatie tussen het moederschap en deze voorstelling te maken. Mijn rol als bedelares is klein, maar heeft wel een bepalende factor in het verhaal. Voor mezelf is het niet de eerste keer dat ik me aan Sweeney Todd waag. Ongeveer een vijftiental jaar geleden heb ik op school deze rol al vervuld. Toen maakte ik deel uit van het ensemble. Ooit hoopte ik om ofwel de rol van An Lauwereins ofwel de rol van bedelares een keertje in een professioneel te spelen. En je ziet … Dromen worden werkelijkheid”.

Het genie Sondheim
Wie Deborah De Ridder polst naar de kracht van Sweeney Todd krijgt een kort en krachtig antwoord. “Omschrijf die man maar als een genie”, glimlacht ze. “De partituren zijn enerzijds zo moeilijk. Maar anderzijds ook zo juist geschreven qua sfeer. Hierdoor is het voor een musicalacteur eten en drinken. Maar ik heb me toch anders moeten voorbereiden dan ik gewoon ben. Voor mijn rol moet ik nogal veel roepen. En dat is met een kleine meid in huis niet zo eenvoudig. Ik moet ‘mijn momentjes’ kiezen. Maar ach, dat heb ik er met heel veel plezier voor over.”

Meer info over Sweeney Todd kan u vinden op:
www.sweeneytodd.be

Foto: VZW Pateeke / Frenesia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.