De III-ième van Jan Jaap

Jan Jaap van der Wal keert vanaf het voorjaar van 2020 terug naar de theaters met een volledig nieuwe solovoorstelling. Zijn derde al in België, en die heet toepasselijk ‘III-ième’. Over iets minder dan een jaar zal de voorstelling in première gaan. Een korte tournee zal hem langs zalen in heel Vlaanderen brengen.

Jan Jaap van der Wal fileert al twee seizoenen lang de gebeurtenissen in Vlaanderen, als vaste presentator van De Ideale Wereld op Canvas. Hoogste tijd dus dat hij opnieuw live, vanop het podium zijn bedenkingen en visie formuleert. Na ‘De Nieuwe Belg’ en ‘Schoon’ is hij nu toe aan zijn derde voorstelling speciaal voor een Belgisch publiek; die zal ‘III-ième’ gaan heten.

Sinds zijn deelname aan De Slimste Mens ter Wereld in 2014 is Jan Jaap van der Wal een halve Belg geworden. Een aantal maanden per jaar woont hij in Antwerpen. In ‘De Nieuwe Belg’ vertelde hij al over die ervaring en hield hij ons vooral een spiegel voor. Zijn tweede Vlaamse voorstelling heette ‘Schoon’ en ging dus vooral over de dingen die hij schoon vond aan Vlaanderen – al zit er soms ook schoonheid in lelijke dingen. Waar deze ‘III-ième’ over zal gaan, blijft nog even geheim, maar dat hij opnieuw voor uitverkochte zalen zal spelen, dat staat buiten kijf.

De speellijst is te vinden op : www.livecomedy.be

Fotobron: Live Comedy

 

Geef een reactie