De radio van Sasha & Davy

 Na de successingles ‘Zonde van de tijd’ en ‘Blijf geloven’, trekken Sasha & Davy met hun nieuwe single ‘Radio’ opnieuw de kaart van de Nederpop. De song is meteen ook de voorbode van het gelijknamige album dat op vrijdag 31 mei verschijnt.

Met twee top 10-hits in De Vlaamse Ultratop 50, twee nummer één-hits in De Vlaamse Top 10 van Ment en een goedgevulde agenda, zit het muzikale verhaal van Sasha & Davy op kruissnelheid. Met hun nieuwe single ‘Radio’ steken ze nog een tandje bij. “Dankzij Marconi, de uitvinder van de radio, kunnen miljoenen mensen dag en nacht genieten van leuke plaatjes en toffe praatjes. Noem ons gerust radio-addicts. Als we thuis zijn staat de radio op, maar ook onderweg zappen we van de een naar de andere zender. Ik vind de combinatie geweldig: muziek afgewisseld met korte of lange babbels. Ik betrap mezelf dat ik het blokje omrijd, omdat een tof liedje op de radio nog niet gedaan is of omdat het gesprek zo boeiend is”, zegt Davy Gilles.

La Douce France

Met ‘Radio’ brengen Sasha & Davy een mooi eerbetoon aan iedereen die radio maakt. Sasha: “Het is een vrolijk uptempo nummer waarin we zingen over een autoreis door Frankrijk. We rijden vaak naar daar, omdat mijn ouders daar wonen. We genieten onderweg enorm van de mooie natuur en de typisch Franse huisjes, en dan hebben we dikwijls de radio aanstaan onderweg.”

Davy, die samen met zijn neef Cliff Vrancken het nummer componeerde, vond in Frankrijk de ‘Radio’-inspiratie: “Onderweg, mooie natuur, vakantiegevoel en de radio aan! Meezingen met de liedjes die voorbijkomen en hopelijk gaat iedereen dat ook doen zodra ze dit nummer te horen krijgen…”

Noem het gerust een radiovriendelijke oorwurm en kandidaat zomerhit, want dit jaar slaan Sasha & Davy opnieuw toe in de zomermaanden.

‘Radio, de nieuwe single van Sasha & Davy, verscheen vrijdag op het CNR/Vlaamse Sterren label. Op vrijdag 31 mei verschijnt ook het gelijknamige album.

Foto: CNR Records

 

Geef een reactie