Koninklijk bezoek in de Ambassade

In de vierde aflevering van De Ambassade is het een belangrijke dag voor de Belgische ambassade in Bangkok. Ambassadeur Philippe geeft een chique diner en dit moet hét moment van het jaar worden in de diplomatieke kringen van Bangkok. Hij trekt dan ook alle registers open: van uitpakken met een gast van het Thaise koningshuis tot de catering van topniveau van het wereldberoemde Belgisch-Thaise restaurant Blue Elephant. Het eten zou alvast geen probleem mogen zijn, want de jetset van de wereld schuift maar wat graag aan tafel in de Blue Elephant. Ook onder andere koningin Mathilde ging er al dineren.

In New York wagen heel wat Belgen hun kans om het te maken in The Big Apple. De Vlaamse actrice en singer-songwriter uit Schilde Alice Van Heuven, beter bekend als Alice Avery, is één van hen: “Ik kwam naar New York met het idee de nieuwe Katy Perry te willen zijn. Ik was jong en had veel dromen. Nu heb ik door dat er zoveel muzikanten en artiesten zijn die zoveel talent hebben. Het hier ‘maken’ is al gewoon kunnen leven van de muziek en alleen de muziek.” Dat lukte haar niet meteen en ondertussen is Alice terug in België en acteert ze opnieuw in de scripted realityreeks SOS 112.

In Barcelona loopt het vol bestolen Belgen die dringend nieuwe reisdocumenten nodig hebben. De volgende klant van consulair agent Paul is een Belg die in Barcelona woont, of dat beweert hij toch. Hij heeft geen geld, maar wil koste wat het kost naar België vertrekken. Paul gaat op onderzoek uit en ontdekt dat de man al 2 jaar niet meer officieel in België woont en al meer dan 9 verschillende adressen heeft gehad. Daarbovenop heeft hij ook geen woonplaats in Spanje …

De Ambassade – elke maandag om 20.35 op VIER

 

 

 

Geef een reactie