JAKKESOEK: het jubileumbiertje van Landelijke Gilde Elzestraat

Om samen met u te klinken om hun 125-jarig jubileum, lanceert Landelijke Gilde Elzestraat een eigen biertje op de markt. Met de veelzeggende naam: JAKKESOEK. Het is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen met natuurlijke producten: water, mout (gerst, tarwe, haver, maïs) en hop. Een blonde tripel van 7,5 % vol.

Voor de naam JAKKESOEK keerde het bestuur terug naar het prille begin. Hun eerste voorzitter van de Landelijke Gilde: Jan Van Slagmolen had een bedrijf in de Rozendaalweg. Dat werd destijds Jetjeshoek genoemd. Het was de familie Van Slagmolen dat het ouderlijk bedrijf omvormde tot een modern tuinbouwbedrijf dat tot in het buitenland een voorbeeld werd. Om hem te eren kreeg het biertje de naam JAKKESOEK.

Fotobron: Landelijke Gilde Elzestraat

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.