De Pink Floyd-touch van Bert Heerink

Eerlijk is eerlijk. Het mag een gat in mijn muzikale cultuur zijn. Maar de naam Vandenberg zegt mij bitterweinig. Ik associeer frontman Bert Heerink vooral met zijn hit ‘Juli July’, Maar dat de man met de rauwe stem ook een stevig Pink Floyd-repertoire op zijn programma heeft staan, kwam ik onlangs te weten. Op 24 april staat hij in de Koningin Elisabethzaal met een heuse Pink Floyd Project XXL. ‘Ik ben nu 66. Ja, ik heb de periode van Pink Floyd wel degelijk meegemaakt. Bij de muziek van Pink Floyd moet je alles in de juiste tijdsgeest zien. In de jaren zestig viel er in de muziekwereld een hoerastemming te bespeuren. Neem nu de sound van The Beatles of The Rolling Stones. Pink Floyd had in dit wereldje net een compleet andere identiteit. Eéntje, die soms echt tot het doemdenken aanleunde. Het was niet allemaal het puur commerciële werk zoals I love you and I miss you. De teksten waren veel diepzinniger en poëtischer dan je had verwacht. Het is best wel commercieel te noemen in zijn eigen stijl. Neem nu hun grootste hit Another Brick in the Wall. Dit liedje kwam uit een conceptalbum. Daar illustreert zich ook de kracht van een groep als Pink Floyd. Zij hadden een bepaalde politieke boodschap en wilden die ook tonen aan de wereld. Het is als muzikant en artiest een grote uitdaging om hier je ding mee te doen. Natuurlijk moet je jezelf hierin wat verdiepen. Daarvoor is de geschiedenis van Pink Floyd te groots. Maar ik weet wat me te doen staan. Voor de tributeband is er een kerngroep, die de sound en de look bepaalt van de show. Daar zit ik zelfs niet bij. Ik pas me aan het geheel aan. De mensen mogen een geweldige show in de Elizabethzaal verwachten. Eéntje waar we whole the way gaan. Met drie fantastische achtergrondzangeressen, een band om u tegen te zeggen en heel wat laser- en videoprojectie.”

Fan sinds 1987
“Ik werd pas laat fan van Pink Floyd. Ergens rond de periode van 1987”, vertrouwt Bert ons toe. “Veel heeft te maken met de techniek. Hun opnames werden met de jaren beter. Dat hoor je ook aan hun muziek. Als muzikant interesseert me dat meer dan ooit. Door de intrede van de computers, werd muziek maken een heel andere bezigheid. Ik ben gefascineerd door muzikale vernieuwers zoals Stromae, Avicii en Tiësto. Zij weten als geen ander wat er leeft bij het publiek. Als zanger van Vandenberg heb ik veel meegemaakt. Maar ik blijf geboeid door de muzikale evolutie. Het is niet omdat ik 21 jaar ben met 45 jaar ervaring, dat ik geen grote ambities meer mag koesteren (lacht).”

Meer info kan u vinden op:
https://www.koninginelisabethzaal.be/pink-floyd-project-xxl-met-durga-mcbroom-usa

www.pinkfloydtribute.nl

Foto : House of Entertainment / Tobeready.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.