The world of DK

Hij is piepjong, kent zijn roots in het Brusselse en is gepassioneerd door muziek. Dit kan je de kort maar krachtdadige omschrijving van hiphopper DK noemen.  Een jongen, die droomt van een carrière in de muziekwereld en het daarbij horende studiowerk. “De weg als hiphopper mag in België dan wel heel lang zijn. Mijn ambitie is zeker even groot. Muziek maken is het ultieme levenswerk. En ja, ik beleef er plezier aan om mijn droom na te streven. Songs maken, in de studio zitten, liedjes schrijven beschouw ik niet echt als een nine-to-five job. Maar eerder een dromenjacht. Ja, ik zou graag later Grammy’s winnen en grote optredens geven. Mijn lat ligt best wel hoog. Maar daar is op zich niets mis mee. Ik wil er alles aan doen om van mijn passie mijn beroep te maken. Daar is niets mis mee. Zeker niet wanneer je keihard werkt om het een fraai resultaat te bekomen.” .

Roots
“Ik kom uit een muzikale familie”, vertelt DK wanneer we hem polsen naar zijn roots. “Mijn ouders luisterden thuis vaak naar Congolese muziek. Hiphop daarentegen was de sound bij uitstek van mijn broers en mijn zussen. Zij waren vooral gebeten door de klankkleur van de jaren 90. Puff Daddy, Notorious B.I.G. en LL Cool J waren hun grote helden. Hun muziek werd letterlijk grijs gedraaid op hun walk- en discmans. Als kleine jongen kreeg ik deze muziek gewoon met de paplepel mee. Zo stond ik vanaf mijn twee jaar al met mijn neus tegen het televisiescherm gedrukt wanneer de MTV Music Awards werden uitgezonden. Ik kende alle woorden van de hiphopsongs uit het hoofd. Van het één kwam het ander. Sinds mijn veertiende ben ik bezig met het schrijven van mijn eigen songs. Vanaf toen wist ik al dat ik hiervan ooit mijn beroep wou maken. Mijn klankkleur is stevig veranderd met de jaren. Akkoord, het blijft groovy muziek met heel veel melodie erin. De echte hardcore hiphopelementen blijven wel in mijn sound. Als artiest zoek ik nog een beetje naar het ultieme DK-DNA. Met de jaren zal dit automatisch wel komen. Hiphop is de ideale manier om mij te uiten als artiest. Ik ben ook een waar studiobeest. Ik doe niets liever dan mijn eigen beats te maken, de mixen tot een goed einde te brengen en de finesses van muziek te ontdekken.”

Evolutie
“Mijn evolutie als artiest is hoorbaar”, vertrouwt DK ons toe. Ik ben momenteel bezig aan de voorbereiding van mijn tweede EP’tje. Soms frons ik mijn wenkbrauwen als ik naar oud materiaal van mezelf aan het luisteren ben. Dan hoor ik dat ik als tekstschrijver dagdagelijks groei. Ik klink nu een pak volwassener dan enkele jaren geleden. Mijn pen is veel rijper geworden. Ook mijn mentaliteit als artiest is gegroeid. Je kan dat vergelijken met de visie die achter één van mijn EP’tje “Broke Nigga’s” zit. Telkens ik een song opneem, voelt het voor mij aan alsof het de laatste keer is dat ik dit mag doen. Net dan geef je jezelf als artiesten voor de volle 200% om een goed resultaat na te streven”

Foto: Ruth Afiami

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.