Cocojr. Rediscovered

Het was 22 jaar geleden (1997) dat Cocojr. zijn laatste full album had uitgebracht (Acting Like Glass) Nu is er ‘Rediscovered’ en dan mag je zo’n titel al eens letterlijk nemen.

‘Ik was nummers aan het schrijven voor een nieuwe plaat, toen de vraag kwam van JOE om wekelijks een coverversie te maken van een nummer uit hun Top 2000. Ik was meteen gewonnen voor het idee omdat ik altijd al een grote fan en voorstander ben geweest van verrassende – en doorleefde covers. Bovendien kwam ik al gauw tot de constatatie dat ik met de keuze van mijn covers evengoed het verhaal kon vertellen dat ik toen aan het schrijven was…”, aldus Coco.

“Dit album gaat over een ‘gecompliceerde passionele romance’ die, met vallen en opstaan, geduurd heeft van Augustus 2017 tot Augustus 2018 en de naweeën en het verwerken ervan… Het is dus eigenlijk een concept-plaat. Wat hebben ‘Blood On the Tracks’ van Bob Dylan, ‘Rumours’ van Fleetwood Mac, ‘The Visitors’ van Abba en ’Back To Black’ van Amy Winehouse met elkaar gemeen? Het zijn stuk voor stuk fantastische break-up platen! Toen Bob Marley  het album ‘Exodus’ schreef, leefde hij in ballingschap in London na een mislukte aanslag op zijn leven. Ook niet onbelangrijk was zijn passionele romance met de toenmalige Miss World, Cindy Breakspeare. In 1999 riep Time magazine het album Exodus uit tot ‘beste album van de 20e eeuw’. Intense gevoelens veroorzaken wel eens mooie platen.

“Ondanks het feit dat ik hen wil eren is het geenszins mijn bedoeling om te imiteren of te kopiëren! Ik heb het geluk te kunnen rekenen op mijn eigen huisband die al jaren mijn natte romen begeleidt. In 1999 heb ik ‘Cocojr. & The All Stars’ opgericht, een party-band met ster-muzikanten, een kweekvijver voor succesvolle samenwerkingen. Patrick Dorcean was onze eerste drummer, Chantal Kashala was er in 1999 al bij, Luc Weytjens ook.  Anno 2019 maken ook Roberto Mercurio & Pallieter Van Buggenhout deel uit van de vaste bezetting. Nina Babet zingt ook al meer dan 15 jaar mee.

Dit jaar vieren we ons 20-jarig jubileum. Zoals Wannes Van De Velde ooit zong: Ne zanger is een groep. Connectie is het toverwoord – ‘connection rediscovered’

Bron: CNR
Foto: CNR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.