Manon Samsonette

Onlangs heb ik een bezoekje gebracht aan de bioscoop. In de cinemazaal zag ik toen het verhaal van het Franse schrijf, stijl- en toneelicoon Colette. Een Colette in Vlaanderen is er niet. Maar iemand, die er stiekem van droomt om ooit een voorbeeld te zijn voor de hippe en jonge vrouw is Manon Vandemaele. Ik heb al tal van blogs aan haar gespendeerd. Maar ze blijft ergens triggeren. Zeker nu ik een foto kreeg van ‘de langharige Manon’. Deze toekomstige kapster heeft de kameleon-allures qua haarsnit aangemeten. En dat gaat ‘haar’ goed af. Maar ach, qua legendes deed de foto me wat denken aan het verhaal van Samson & Delilah. Samson verloor ook zijn kracht wanneer zijn haar geknipt werd. Daar heeft Manon met haar extensions geen last van. Een Colette – een Frans stijlicoon – is ze nog niet … Maar mits ze een kind van de Samson-generatie mag ik ze met plezier Manon Samsonette noemen. Manons kracht zit duidelijk in de haardos. En daar kan geen ‘Gertje’ of ‘Mr. Spaghetti’ iets tegenin brengen. Men zegge het voort!

Foto: Sociale Media-collectie Manon VDM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.