Hallelujah Helmut loves her so!

Na een meer dan geslaagde concerttour in België eind 2018 verliet Helmut Lotti in januari met z’n Golden Symphonic Orchestra onze landsgrenzen voor een lange Europese tournee doorheen o.a. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken, met als apotheose een concert in Zuid-Afrika op 21 maart. Naast z’n grootste hits stelt Helmut tijdens die buitenlandse tournee uiteraard ook z’n nieuwste album ‘Soul Classics In Symphony’ uitvoerig voor aan het publiek.

En ook al is de man momenteel niet in België, niks belet hem om het thuisfront een nieuwe single uit z’n inmiddels platina album voor te schotelen. Als opvolger van z’n vorige single ‘So You Win Again’ werd  gekozen voor het prachtige ‘Hallelujah I Just Love Her So’, een nummer van Ray Charles die er in 1956 een hit mee scoorde. Onder zijn begeleiding wordt het nummer uit de gospelhoek geranseld, met jazz en blues overgoten en tot een soul-classic verheven. Muziekhistorie in één song! Later boekten ook nog Stevie Wonder, Peggy Lee en Eddie Cochran successen met dit heerlijke nummer.

Helmut’s eigentijdse soulversie is er eentje waarmee hij zich wederom van z’n beste kant laat horen en is inmiddels de 3de single uit het succesalbum waarmee Vlaanderen en Europa de voorbije maanden mocht kennismaken.

Helmut: “Mijn versie is zo’n beetje Ray Charles-meetsSuch A Night. Met een Elvis-vibe en ook wat groots-romantisch gearrangeerde strijkers. En een ondeugende, sexy en misschien zelfs stoute tekst. Het hangt er maar van af hoe u het interpreteert, het verhaal van deze man die zo blij is met zijn liefje: she’s my baby and she lives next door… of nog: when there ain’t nobody else around…”

‘Hallelujah I Just Love Her So’ verschijnt op Valentijn en is verkrijgbaar als digitale download of via streaming. Uiteraard kan het ook worden teruggevonden op de tracklisting van het album ‘Soul Classics In Symphony’.

Foto: CNR Records / PIet Roelen

Geef een reactie