De Scout in Sven De Ridder

Deze zomer van 2019 wordt er ééntje van de Scouts in Theater Elckerlyc. Verantwoordelijken hiervoor zijn de dames en heren van de Sven De Ridder Company. Met hun ‘Whofunit’ De Scouts Forever palmen zij het theater in. Vooral Sven De Ridder ziet de wereld van de scouts helemaal zitten. ‘Mijn ervaring met de Scouts is 0,0%”, glimlacht Sven. “Vroeger ging ik ’s zondags veel liever naar de cinema dan me te engageren voor een jeugdbeweging. Ik laat me tijdens dit project vooral leiden door mijn collega Brik. Hij heeft het hele Scouts-traject achter de rug. Zo kan hij uren verhalen vertellen over wat hij allemaal heeft meegemaakt.  Tijdens  de periode van De Crème Glace-Oorlog waren we aan het brainstormen over ons tweede zomerstuk. Toen kwam bij mij het idee om de Scouts centraal te zetten. Dan zijn we beginnen werken aan dit stuk. Zo ontstond ‘De Scouts Forever’.  Persoonlijk zit ik al helemaal in mijn personage. Ik ben een beetje de angsthaas van de groep. Er gebeurt van alles met mij en dat zal je in het verhaal wel zien. Het leuke van deze groep acteurs is dat we elkaar in het echte leven ook heel goed kennen. Op theatervlak gaat dit zich alleen maar vertalen in een hechte groep op het podium. Zoals het bij de Scouts hoort te zijn.”

Motorbende
Als acteur mag Sven zich onderdompelen in een hele nieuwe wereld. “En dat maakt het net zo leuk. Ik was ook nooit bij een motorbende. Maar toch mocht ik tijdens Bowling Balls met de motor leren rijden. Ook de Scouts is nieuw voor mij. Maar ik duik met plezier in deze wereld. Dat is net het leuke van onze job als acteur. Want het plezante ervan is dat je van elke wereld een keertje mag proeven. Wie zegt daar nu neen tegen?”

Waterdrager
Leen Dendievel noemde het stuk tijdens de persvoorstelling al lachend een ‘Whofunit’. ‘Tja, het is een kruising tussen een whodunit en een komedie. Maar de lach blijft overheersend. De Scouts Forever ligt in de lijn van onze vorig stukken. Er is iets gebeurd 25 jaar geleden dat de opperleider van toen nu eindelijk wil opgelost zien. Er hangt ook een hele waas van mysterie rond. Maar het decor gaat hoedanook impressionant zijn. Al de badges op onze uniformen kloppen met het personage. Zo ben ik de waterdrager. Noem het maar de knecht van het gezelschap.”

Meer info over de ticketverkoop van De Scouts Forever:

Home

Nog meer foto’s van de persvoorstelling kan u vinden via:
https://goo.gl/GFmqHZ

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie