Op weg naar de Miss België-kroon?: Stéphanie Simon (22, Bolland)

Als enige wildcard van het Waalse grondgebied stootte Stéphanie Simon (Steph, pour les ami(e)s) door naar de grote Miss België-finale. Op 12 januari 2019 verdedigt de 22-jarige studente uit Bolland de kleuren van haar provincie met heel veel trots. Zorgt Steph voor de grote verrassing en is ze op weg naar het Miss België-kroontje? “Beetje bij beetje wordt het belang van de Miss België-finale in mijn leven groter. Maar het zal pas echt in de voorbereidingsweek aan zee zijn dat de stress zijn hoogtepunt zal kennen. Ik heb niet zo veel ervaring in het modellenwereldje en in het wereldje van de fotoshoots. Je mag wel stellen dat ik met een onbeschreven blad aan deze wedstrijd ben begonnen. Uiteindelijk kwam er een mooie finaleplaats op mijn pad. Ik ben zelfs de enige crown card uit het Waalse gedeelte dat zo ver kon doorstoten. En daar ben ik waanzinnig fier op. Op de dag dat ik te horen kreeg of ik er al dan niet zou bij zijn, raakte ik er steeds harder van overtuigd dat het alleen maar voor de Missen en de eredames zou zijn. Steeds meer sijpelde bij mij via de sociale media het nieuws binnen dat er geen enkele crown card werd verkozen. Tot ik aan de beurt was …. Een plekje bij de finalisten is de mooiste prijs, die ze me konden aanbieden.”

The right woman on the right place
Voor Stéphanie kwam Miss België op het juiste moment. She’s the right woman on the right place lijkt het wel. “Studiegewijs moet ik nog alleen mijn eindwerk afwerken. Dan zit mijn studentenleven er op en kan het professionele leven echt beginnen. Miss België kwam op het gepaste moment in mijn leven. Gewoonweg ideaal om tijdsmatig alles te combineren. Op dit moment is het ronduit de kans van mijn leven. Daar wil ik me voor de volle 100% in smijten. Van elke ervaring wil ik van genieten. Mijn streefdoel is natuurlijk om Miss België te worden. Wanneer ik dat niet word, zal ik in juni afgestudeerd zijn. Want dan herneem ik heel snel mijn studies.

Veranderingsproces
‘”Vooral aan zelfvertrouwen heb ik gewonnen”, vertrouwt Steph ons toe. “Voor de rest bleef ik quasi dezelfde persoon. Dat mag je aan mijn beste vriendinnen vragen.  Ik bleef met mijn beide voetjes op de grond staan. En dat is een overwinning op zich waard. En toch … is het niet eenvoudig om dan promotie te voeren. Je moet aan 1000 en 1 dingen op hetzelfde momenten denken. Geen evidentie, hoor … Zeker op het vlak van sociale media is het geen eenvoudige klus. Al je pagina’s moet je tot in de puntjes verzorgen. Anders komt het echt niet goed. Maar we gaan er ten volle voor. Niet meer , niet minder. En we zien wel waar het schip strandt op 12 januari 2019. Ik ben alvast razend benieuwd. Jullie ook?”

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie