Op weg naar de Miss België-kroon?: Ines Fayot (24, Kortenberg)

Ines Fayot moet zowat de eerste Miss België-finaliste zijn, die me zelfs wou inviteren in de fitnesszaal waar ze dagelijks vertoeft. Al was het om haar al sportend te spreken. De agenda van deze Sporty Spice uit Kortenberg is rijkelijk gevuld.  Maar uiteindelijk vond ze toch een gaatje om een gesprekje aan te gaan. “De tijd naar de finale wordt steeds korter”, glimlacht Ines Fayot wanneer ze ons gesprek aanvangt. “Dat kent in mijn leven zo de nodige gevolgen. Steeds harder groeit het besef hoeveel dingen je nog moet doen vooraleer de grote dag van 12 januari aanbreekt. Werken voor het goede doel, zorgen dat je topfit bent door elke dag te sporten, het juiste kleed hebben ….  En ga zo maar verder. Ik laat ook niets aan het toeval over. Gewoonweg omdat ik besef dat ieder van ons hard aan het werk is om die éne kroon te bemachtigen. En dat zorgt een beetje voor een onzekere positie. Je ziet ook wat je collega’s allemaal doen. En dan vraag ik me soms wel af of ik goed genoeg bezig ben. Want ik heb ambities naar de finale toe. Mijn ‘enige missie’ is dat ik nog steeds de juiste en de goede Miss België wil zijn. Vanaf het begin is het besef daar dat deze verkiezing deuren kan openen. Neem nu iemand als Dina Tersago. Door haar Miss België-overwinning ging er een heel nieuwe wereld open. Het televisiesucces van Boer Zoekt Vrouw kent iedereen. En ik zie het wel zitten om ooit iets gelijkaardig te doen. Boeren koppelen aan hun droomvrouw … maar al te graag (lacht).”

Vriendinnetjes
Het doet wat met een mens. Een heel jaar lang bezig zijn met de verkiezing van je dromen. “Persoonlijk vind ik niet dat ik veranderd ben. Ja, ik heb minder tijd om samen met mijn vriendinnen op stap te gaan. Maar ik probeer er wel genoeg tijd voor vrij te maken. Maar ze beseffen ook dat Miss België momenteel het belangrijkste is in mijn leven. Omdat ik net ben afgestudeerd, heb ik de focus volledig op deze wedstrijd gelegd. Het heeft weinig zin dat ik een job ga zoeken en ontslag moet nemen omdat ik Miss België zou worden. Het is nu zodanig druk dat ik de helft van de tijd toch niet aanwezig kan zijn. Dus wanneer ik voor een job ga, wil ik daar ook ten volle voor kunnen gaan.”

Ouders
Het valt heel snel op tijdens onze babbel dat Ines heel veel steun heeft aan haar ouders. “Mijn ouders zijn een beetje mijn managers”, glimlacht Ines. “Ons doel is om de naam Ines Fayot zo breed mogelijk in het land te laten horen. Mijn mama helpt me langs de Waalse kant en mijn papa langs de Vlaamse kant. Want het is belangrijk dat we ons laten zien aan beide landsgedeelten. Een Miss België moet overal in het land aanwezig zijn. En niet alleen in één landsgedeelte.”

Sporty Spice
Ines Fayot is zowat de Sporty Spice in het deelnemers veld van Miss België. “Om topfit aan de finaleweek te beginnen, ga ik zowat elke dag sporten. Ik heb zelfs een diëtiste onder de arm genomen. Omdat ik te weinig kennis heb van die materie, heeft zij een plan opgesteld dat ik op 12 januari met een streefgewicht en afgetraind op het podium sta.  En ja, het is mijn bedoeling om na de finale hiermee ook verder te gaan. Het zou te gek zijn om nu voor een gezondere levensstijl te kiezen en nadien alles te laten varen. Daar heb ik helemaal geen zin in.”

De Assepoester van Disneyland
Voor Ines is haar finaleplek een kinderdroom, die werkelijkheid  wordt. “Ik keek vroeg elk jaar naar de finale van Miss België. En dat wereldje sprak me op één of andere manier toch wel aan. Toen we ooit met de familie naar Disneyland gingen, heb ik ooit gezegd dat ik Assepoester wou zijn. En ik verkleedde me ook graag als Assepoester met een kroontje. En tja, het leven van een prinses spreekt me echt wel aan. Geloof me … het schoentje zou mij wel passen (lacht).”

Foto: pirvécollectie Ines Fayot

Geef een reactie