Op weg naar de Miss België-kroon?: Nathalie Desplancke (22, Middelkerke)

In haar toekomstig professioneel leven heeft de 22-jarige Nathalie Desplancke uit Middelkerke één doel voor ogen: een uitstekende vastgoedmakelaar worden. “Maar vooraleer ze haar laatste examen syndicschap aan de Hogent afwerkt, heeft ze 12 januari 2019 met rood in haar agenda aangestipt. Dan stapt de regerende Miss Elegantie immers op het podium van het Plopsatheater in De Panne. “De grote finale wordt de apotheose van een mooi hoofdstuk uit mijn leven, dat ik de voorbije maanden mocht beleven. Elk verhaal waarvan ik dankzij Miss België mocht proeven, was er ééntje om in te kaderen. Je mag best weten dat ik een dagboek heb, waarin ik alles noteer. Ik schrijf graag.  Dit is de ideale manier om later aan mijn kinderen alles te laten lezen. Zij mogen best weten wat hun mama toen allemaal heeft uitgespookt (lacht). Tja, zo nu en dan blader ik eens terug in mijn dagboek. En dan durf ik wel eens een traantje weg te pinken over wat er mij allemaal overkomen is. Daags na de kroning van Virginie Claes Miss België 2006 was ik zo in de ban van Miss België dat er ooit een foto van mij werd genomen waarop ik als kleine meisje stond met het rode lintje en de bijhorend kroon. Ik had nooit verwacht dat deze droom ook werkelijkheid worden. Dat gevoel gelinkt aan de droom van het kleine meisje komt nu helemaal terug naar boven. Voor mij persoonlijk is schrijven daarom de ideale uitlaatklep. In deze tijdsgeest heb je meer te maken met bloggen en vloggen. Maar daar ben ik nog niet zo goed in thuis. De ouderwetse pen past nog het beste van al bij mij.

Mentaal vlak
Nathalie is de eerste die ronduit toegeeft dat ze zich naast de praktische kant ook op het mentale vlak naar de finale van 12 januari. “Ik heb een plan over hoe mijn leven er zal uitzien voor en na 12 januari. Maar je weet niet wat die ene dag in je leven kan veranderen. Net daarom probeer ik me ook op het mentale vlak voor te bereiden. Van de éne dag op de andere kan mijn toekomst een bocht van 180° graden nemen. En ik behoed me daarom ook voor het ‘beruchte’ zwarte gat. Momenteel ligt de focus op Miss België en niets anders. Indien het Miss België niet zal worden wil ik na 12 januari zo snel mogelijk aan mijn BIV-stage beginnen om vastgoedmakelaar te worden. En daarvoor heeft ook Miss België mij heel veel bijgeleerd. Het is de ideale leerschool om jezelf beter te leren verkopen naar de buitenwereld toe. Dat heeft een vastgoedmakelaar toekomstgericht eveneens nodig.”

Koeken en de bucketlist
“Ik sta met deze wedstrijd op en ga er mee slapen”, glimlacht Nathalie. “Zo sta ik er op om persoonlijk naar de mensen toe te stappen om me in te zetten voor het goede doel. Sociale contacten staan immers bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Wanneer ik koeken ga verkopen, doe ik het zelf.  Wie Miss wilt worden , moet dat kunnen (lacht). Maar toch heb ik nu dankzij mijn deelname iets moois van mijn bucketlist kunnen realiseren. Jaren geleden stond ik op die foto met een smile van hier tot ginder. Nu sta ik er in het echt. Kleine meisjes worden duidelijk groot.”

Foto: Jonge Nathalie: Privé-collectie Nathalie
Foto volwassen Nathalie: Henri Lemineur

 

 

Geef een reactie