Van Mama Appelsap tot Chloë Appelsap

Onlangs stond in het Laatste Nieuws geschreven dat de Miss België-finalisten nooit eerder zo muzikaal waren. De één speelt gitaar, de andere rapt en ook verschillende kandidaten trekken vocaal goed hun streng. Eén van hen is de wilde Limburgse boerendochter Chloë Reweghs. En zij laat weer van zich horen. Chloë trekt vocaal best haar streng. Zo zingt ze samen met haar zusje of alleen als Limburgse nachtegalen op het veld. En dat zorgde voor de nodige inspiratie. U moet weten dat in de muziek ‘Mama Appelsap’ een bekende terminologie is. Soms hoor je een Engels liedje, maar je denkt er Nederlandse teksten in te ontdekken. Dit noemt met een Mama Appelsap en het geldt eigenlijk voor alle teksten die je niet zo goed verstaat. De hersenen hebben namelijk de neiging om van iets onverstaanbaars iets duidelijks te maken. En net van Mama Appelsap maakt Chloë haar eigen Limburgse interpratie. Als Chloë Appelsap verkoopt ze ‘fris, fruitig en zelf gemaakt’ appelsap voor het goede doel. One small step for Chloë, one giant leap for mankind. Dit staat meer dan ooit buiten kijf.

Foto: John De Lisle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.