Een brandende lucifer na de Slimste Mens ter wereld

Hoe is het om als politierechercheur van de LAPD samen te werken met de duivel? Daar komt de VIER-kijker vanaf maandag 15 oktober achter in het eerste seizoen van de humoristische crimeserie Lucifer. Het verhaal draait om de gevallen engel en de duivel himself: Lucifer Morningstar. Lucifer is het beu om de heerser van de hel te zijn en besluit om zich terug te amuseren en te verhuizen … naar Los Angeles. Wanneer hij politierechercheur Chloe Decker ontmoet, is hij helemaal in de ban van het politiewerk en trekt hij er samen met haar op uit om moordzaken op te lossen. En dat zorgt voor heel wat spanning en hilariteit. De reeks haalde zijn inspiratie bij DC Comics, waar Lucifer een bijrol was in de stripreeks The Sandman.

De Cast

De hoofdrol is voor Welshman Tom Ellis (Lucifer, EastEnders, Buffalo Soldiers), die in de reeks als Lucifer Morningstar door het leven gaat. De knappe, charmante en charismatische ‘engel’ is onsterfelijk en met zijn bovennatuurlijke krachten slaagt hij erin om mensen hun diepste geheimen, wensen en verlangens te ontfutselen. Enkel politierechercheur Chloe Decker, beter bekend als de Amerikaanse actrice Lauren German (Lucifer, Chicago Fire, Hawaii Five-0), is tot zijn grote verbazing immuun voor zijn krachten. Chloe doet haar job met veel passie, maar als vrouw in een echte mannenwereld is het niet altijd even gemakkelijk.

Naast politierechercheur heeft Chloe ook een verleden als actrice en heeft ze een dochter – Trixie (Scarlett Estevez) – met haar collega en voormalige partner Dan Espinoza (Kevin Alejandro). Lucifers beste vriendin Mazikeen wordt gespeeld door Lesley-Ann Brandt. De oudere broer van Lucifer is Amenadiel, die in het echte leven D.B. Woodside heet. Ook de duivel heeft nood aan een babbel en hij legt geregeld zijn ziel bloot bij Dr. Linda Martin (Rachael Harris), zijn psychotherapeute.

Aflevering 1 op maandag 15 oktober

Lucifer is getuige van de moord op de beroemde zangeres Delilah. Hij besluit om zich te moeien met het politieonderzoek. Zo ontmoet hij de intrigerende politierechercheur Chloe Decker. Of Chloe nu wil of niet, Lucifer laat dit onderzoek niet zomaar los.

Aflevering 2 op dinsdag 16 oktober

Lucifer en Chloe bijten zich vast in de zaak rond de moord op de zoon van een filmster. Ondertussen proberen Maze en Amenadiel Lucifer te overtuigen om terug te keren naar de hel.

Aflevering 3 op woensdag 17 oktober

Een 22-jarig rugbytalent zit in nauwe schoentjes wanneer hij een vrouw dood terugvindt in zijn zwembad. Hij schakelt de hulp in van zijn vriend Lucifer.

Aflevering 4 op donderdag 18 oktober

Lucifer haalt alles uit de kast om Chloe te verleiden, maar lukt dat ook? Ondertussen gaan ze samen op zoek naar een vermist meisje.

Lucifer – telkens van maandag tot donderdag na De Slimste Mens ter Wereld op VIER

FOTO: VIER

Geef een reactie