Mauro Pawlowski on tour met de Iggy Pop van de Nederlandstalige poëzie

Van Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs: 20 jaar na zijn bejubeld debuut ‘Dwangbuis van Houdini’ rammelt (ex-stads)dichter en onnavolgbaar troubadour Peter Holvoet-Hanssen als de Iggy Pop van de Nederlandstalige poëzie opnieuw en als nooit tevoren aan de kettingen van de taal. Zingend en klingend evoceert hij zijn poëtisch testament ‘Blauwboek’. Gedichten voor de grote reuzin (Polis). Licht en donker, betovering en verstilling, humor en tragiek gaan hand in hand.

Hand in hand? Hoofdpersonage ‘de tovenaar’ is uitgegroeid tot een niets ontziende reus. Daarom schiet Mauro Pawlowski, zelf poëet, ter hulp. De legendarische gitarist verklankt als geen ander deze dreiging. Mauro onderzoekt mee de kracht van het geluid én het woord. Samen gaan ze de reus tegemoet, enkel gewapend met betoverende klanken en verzen. Kunnen zij ‘Goleman’, verbaasd, heel even tot stilstand brengen? Of gaan zij zingend en spelend ten onder? Een intense, unieke happening.

SPEELDATA:

27 september, Costa, Antwerpen (Try-out)

7 oktober, De Bogaard, Sint-Truiden

25 oktober, De Garage, Sint-Lievens-Houtem – SOLD OUT

8 november, GC Hoogendonck, Waasmunster

16 november, Arenberg, Antwerpen

28 november, GC De Mena, Rotselaar

29 november, CC Het Loo, Tessenderlo

18 januari 2019, Bij De Vieze Gasten, Gent

19 januari 2019, Zaal Rix, Deurne

25 januari 2019, Dil’arte, Dilbeek

1 februari 2019, GC Vander Noot, Brecht

2 februari 2019, GC Den Hoogen Pad, Maldegem

15 februari 2019, CC ’t Schaliken, Herentals

1 maart 2019, CC Gildhof, Tielt

16 maart, CC Merksem

Foto: Rumoer

Geef een reactie