Na-Tour Derny Antwerpen: De Vrouwen van Brabo

Op 8 augustus rijden de dames voor het eerst mee tijdens het Na-Tour Derny criterium in Antwerpen. Organisatrice Joyce Foubert breekt maar al te graag een lans voor de vrouwenwielersport. Dit werd duidelijk tijdens de persconferentie in Schilde, die ik voor de eerste keer in mijn leven mocht bijwonen. Opvallende aanwezige was daar de zwangere Kelly Druyts. Zij zal in Antwerpen haar afscheidsrace van 2018 rijden. In het gezelschap van haar twee zussen Jessy en Demmy wil ze voor een poosje in schoonheid afscheid nemen van haar stalen ros . Maar ook de andere namen staan een mooi criterium niet in de weg. Met Sofie De Vuyst, wereldkampioene veldrijden Sanne Cant, Belgisch kampioene op de weg Annelies Dom en Ellen Van Loy treden vier rensters aan die de zondag voordien nog aan de start stonden als lid van het Belgian Cycling Team in het Europees Kampioenschap op de weg. Het rijtje buitenlandse deelneemsters wordt aangevoerd door Amy Cure, een Australische topper die haar sporen op de weg én op de piste verdiende. Ze werd namens  Australië  vierde op de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen in de ploegenachtervolging, samen met Annette EdmondsonMelissa Hoskins en Josie Tomic. In 2013 werd ze op het WK samen met Edmondson en Hoskins vice-wereldkampioene ploegenachtervolging. Zelf werd ze ook nog vice-kampioene op de individuele achtervolging achter Sarah Hammer. Fraai volk genoeg om er een mooie race van te maken op 8 augustus tussen 19u en 20u. Op de Antwerpse Grote Markt zal Brabo zijn ogen kijken met al die sportiviteit rondom zich heen. De vrouwen van Brabo: het belooft nu al een sportief hoogstandje te worden.

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie