Dina Tersago geeft Huis uit Handen

De Vlaming mag dan al met een baksteen in de maag geworden worden, de zoektocht naar de ideale woning lijkt voor velen niet van een leien dakje te lopen. VIER waagt zich in 2019 aan een nieuw experiment waarin kandidaat-kopers hun woonlot volledig uit handen geven. In het nieuwe woonprogramma ‘Huis uit Handen’ vertrouwen zes koppels al hun middelen toe aan een aankoopmakelaar en interieurarchitect.

De woonexperten gaan op zoek naar dat ene droomhuis dat de kandidaat-kopers zelf maar niet te pakken krijgen, én hakken voor hen de knoop door.  Eén klein detail: de kersverse eigenaars krijgen hun woning pas te zien nadat de experten dit voor hen hebben gekocht.

Dina Tersago: “Het immo-aanbod in Vlaanderen is vaak beperkt. Velen vissen in dezelfde vijver. Niets frustrerender dan als kandidaat-koper net te laat zijn en je droomwoning aan je neus voorbij te zien gaan. Soms zijn de eisen te hoog, de verwachtingen niet realistisch of durft men niet te kopen uit angst voor een miskoop Bij sommige koppels liggen de woonwensen dan weer té ver uit elkaar om er zelf uit te geraken. Maar wat gebeurt er wanneer koppels één  van de meest belangrijke beslissingen in een mensenleven – zonder enige controle – uit handen geven? In ‘Huis uit Handen’ ga ik samen met de toekomstige eigenaars spannende maanden tegemoet, razend benieuwd naar het huis dat niet door hen, maar wel door experts mét hun geld gekocht zal worden. Allemaal hopen ze op een volmaakte droomwoning, maar de weg daarnaartoe  is zwaar en niet zonder compromissen. Ik leg samen met hen die weg af. Wordt hun nieuwe huis uiteindelijk hun nieuwe thuis?”

Programmadirecteur Annick Bongers: “Tv-programma’s rond wonen, bouwen en verbouwen zijn intussen een vaste waarde bij VIER. Zo kon Huizenjagers de afgelopen seizoenen tegenover de soaps op bijzonder veel bijval rekenen in de vooravond van VIER. De komende jaren gaan we bewust verder op dat elan, met het gloednieuwe experiment “Huis uit Handen”. Dit nooit eerder geziene format was op de televisiebeurs in Cannes een bijzonder gegeerd format. Ik ben  bijzonder trots dat SBS dit nieuwe spannende programma – dat in het buitenland al zijn succes heeft bewezen – voor Vlaanderen naar VIER kan halen.  En met Dina als gastvrouw ben ik er helemaal van overtuigd dat dit nieuwe programma over de thuis van een huis een ideale match met VIER vormt.”

‘Buying Blind’ werd eerder al uitgezonden in Denemarken (TV3) waar het onmiddellijk een groot succes oogstte. Het format werd ondertussen ook gekocht door Endemol Shine Australia en RTL Nederland.

Foto: VIER

Geef een reactie