Tweede luik David Poltrock-trilogie is er!

88 dagen geleden, op International Piano Day, verscheen ‘Mutes’, het op superlatieven onthaalde debuut van POLTROCK met daarop ‘mute #2’, dat reeds 130.000 keer werd beluisterd op Spotify.
Op 22 juni verscheen ‘Moods’. Het tweede luik uit de ‘Mutes, Moods & Machines’-trilogie waarbij om de 88 dagen een nieuwe plaat wordt uitgebracht. Het eigenzinnige en intieme pianogeluid van de eerste plaat krijgt in dit tweede deel het gezelschap van donkere electronica en filmische soundscapes.

Naast de vertrouwde gedempte Steinway buffetpiano uit ‘Mutes’ maakt Poltrock voor het eerst gebruik van de ‘Prepared Piano’. Op, onder of tussen de snaren worden objecten zoals papier, vilt, bouten en houten pinnen aangebracht. Zelfs bestek en doopsuiker behoren tot het arsenaal. Ook Poltrock’s uitgebreide verzameling analoge synthesizers komt op deze plaat uitgebreid aan bod, alsook zijn Mellotron: een grillig instrument uit de jaren 60 dat geluid afspeelt van vooraf opgenomen tapes en waar Poltrock zijn eigen set klanken voor heeft ontworpen.

De composities op ‘Moods’ refereren naar illustere voorbeelden zoals Ryuchi Sakamoto, Jòhann Jòhansson, Brian Eno of Jon Hopkins, maar dragen heel duidelijk de Poltrock-stempel.

Foto: Julie Calbert / www.juliecalbert.be

Geef een reactie