Slapen op de walletjes

Exact twee weken geleden heb ik een blitzbezoek aan Amsterdam gebracht. De reden van mijn bezoek was een uitstapje naar de theatershow van Claudia De Breij: één van Nederlands populairste cabaretières. Omdat het hier over een avondvoorstelling ging, heb ik in deze grootstad overnacht. Het was niet evident om een slaapplek te bemachtigen. Laat staan met mijn rollende koffer door Amsterdam te rijden. Maar na een lange zoektocht internetgewijs heb ik toch een plekje ontdekt.  Meer bepaald: in het hart van de drukke uitgaansbuurt van Amsterdam. En ja, ik sliep in een bed & breakfast op een walletje. Nu besef ik maar al te goed dat ik wellicht heel wat reacties over me heen zal krijgen. Want slapen op de Amsterdamse walletjes zal  bij velen tot de verbeelding spreken. Maar ach, laat jullie fantasie maar op hol slaan. Al bij al viel het nog goed mee. Ik verbleef in een herenhuis, waar de rust was neergedaald. Mijn kamer had wel de look van 50 shades of red.  Maar daar bleef het bij.

Na een verkwikkende nachtrust deed ik een opmerkelijke ontdekking op de kamer. Op de balken aan het plafond zat een knuffelaapje rustig zijn koffietje te drinken. Ik had een ware Big Monkey op mijn kamer. And he was watching me. Prompt wreef ik mij de ogen uit …. Ik moest dit beeld voor eeuwig en drie dag kunnen vastleggen. Ik heb er een leuke van foto van genomen. Maar nu twee weken later vraag ik me nog steeds af. Ben ik toen in een Broodje Aap-verhaal verzeild geraakt? Kan u mij uit de nood helpen?

Foto: Bart LIekens
Bezoek gebracht op 2/6/2018

 

Geef een reactie