Matthias Lens met een vette knipoog naar zijn mama Heidi

Met Heidi heeft Matthias Lens een opmerkelijke ambiancecover op de markt gebracht. De originele song is een Zuid-Afrikaans liedje met dezelfde titel. En omdat Matthias altijd de originele titels van zijn liedjes bewaart (remember Pretty Belinda, Mademoiselle Ninette, Julie en Joana) is ook Heidi helemaal intact gebleven. Pittig detail: de mama van Matthias stapt met dezelfde naam door het leven. Maar Matthias vertelde ons backstage bij Ment dat ze ‘eerbetoon’ best wel leuk vond. Nochtans gaat het liedje niet over haar. Het originele verhaal werd behouden en helemaal met een Nederlandstalig sausje overgoten. Alleen werd er een accordeon aan toegevoegd. Minder aanwezig dan anders. Maar dat heeft te maken met het liedje dat op zich al vol is en steviger qua beat.  Met Heidi keert Matthias Lens dus terug naar de ambiancesongs waar zang en accordeon aanwezig zijn. Organisatoren begonnen volgens Matthias te twijfelen of hij nog ambiance bracht na enkele uitstapjes zoals  Goes Classic en de Musettes. Het werd bij hen een doet-ie-het of doet-ie-het-niet verhaal. Bij deze is het meer dan ooit duidelijk: Mathias doet het nog steeds. Deze keer met een vette knipoog naar mama Heidi. Maar dat moet kunnen, niet waar.

Je kan Heidi downloaden via iTunes:
https://itunes.apple.com/be/album/heidi/id1351614465?i=1351614477&app=itunes

Tekst: Bart Liekens

Geef een reactie