Maureen leert haar Helden lezen

De hele maand maart zijn er honderden activiteiten voor jongeren, waarbij leesplezier centraal staat. Het centrale thema is ‘Wetenschap en Techniek’. Net zoals bij elke belangrijke activiteit heeft ook de Jeugdboekenweek/maand een peter en een meter. Naast comedian Henk Rijckaert als peter heeft de leesweek ook Heldin Maureen Vanherbergen weten te strikken.

Als kleine uk ging Maureen vaak op ontdekking op het platteland. Ook voor de Helden experimenteerde ze er vrolijk op los. ‘Voor kinderen is het belangrijk dat ze gemotiveerd worden om te durven. Falen is heus niet zo erg.  In de wetenschap zijn er ook net heel veel zaken ontdekt doordat er iets is mislukt. Met lezen is dat net zo: ontdek maar, ga maar op onderzoek uit! Via boeken ontdek je de wereld.”

Wie zijn wij om Maureen tegen te spreken.

Meer info over de Jeugdboekenweek/maand kan je vinden op:
www.jeugdboekenweek.be

Foto: Michiel De Vijver

Geef een reactie