Karen maakt een plaat

Zeventien jaar lang K3. Alles werd voor haar gedaan en met het razend populaire meidentrio bereikte ze alles wat ze kon bereiken. Maar op haar 42ste wil Karen Damen nóg meer. En daarin gaat ze ook slagen. Op 16 maart 2018 laat de formally known as the rosse van K3 haar eigen muzikale kindje op de wereld los in de Lotto Arena. Want eindelijk droomt ze er van om die éne muzikale droom te realiseren. Het VIER-programma ‘Karen maakt een plaat’ volgt Karen en haar entourage een jaar lang op weg naar haar eerste soloalbum. Van bij haar wilde idee, de eerste contacten met muzikanten tot het eindproduct: haar plaat én haar allereerste soloconcert in de Lotto Arena. En hoe ze topfit en 10 kilo lichter in de Lotto Arena wil staan.

Een plaat maken is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ze heeft al de grootste zalen laten vollopen, verkocht miljoenen albums en ook haar tv-carrière loopt gesmeerd. Maar op de vraag Waarom? weet ze wél al het antwoord: omdat ze deze droom al sinds 1981 koestert. En ze niet anders kan dan dit risico te nemen. In haar eentje.

Maar: hoe máák je een plaat? Want nu staat ze er alleen voor. Wat voor plaat zal ze maken? Haar smaak is op zijn zachtst gezegd eclectisch: van rock en country, over Marco Borsato tot trance en folky pop. Welke namen uit haar gigantische telefoonboek kan ze bellen om te helpen? Want die zit vol met haar nationale en internationale helden.

Karen maakt een plaat – Vanaf 7/02 elke woensdag om 20u35 bij VIER

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie