Raphaella Deuringer: De Miss Teen Belgium met een rock-‘n-rollhart

Ik neem u graag mee naar het gekende standbeeld van De Leeuw van Waterloo. Ergens daar in de buurt lopen er twee heren rond, die met hun gevoelens geen blijf meer weten. Hun namen zijn Georges en Charlie. Sinds kort vernamen deze twee viervoeters het nieuws dat hun baasje Raphaella binnenkort naar Curaçao vertrekt voor de Miss Teen International-verkiezing. Beide heren lopen thuis wat te kniezen dat ze in hun mandje bang het resultaat moeten afwachten.

Alhoewel bang afwachten is wellicht de foute woordkeuze. Raphaella Deuringer, een gewezen Miss Waals-Brabant en Miss België-finaliste is niet meteen het prototype van een angsthaas. In tegendeel. Ik had ooit een cafébabbel met Raphaella. Voor de vrienden: ‘Raphke’ of ‘Raphie’. Binnen de vijf minuten bewees ze dat ze nodige attitude, passie, grinta en rock and roll had. Qua look is ze een hipster van 2017. Een instalady, die met gescheurde jeans en sneakers moeiteloos een babbel op café overleeft. Een oude ziel in een piepjong lichaam. Zulke jonge dames zie je in Instagram- en Snapchattijden niet veel meer. De Belieber van weleer  is ze helemaal ontgroeid. Deze Raphaella / Raphke of Raphie droomt van een leven als journalist aka oorlogsreporter. Kortom: op haar achttiende is ze al een madam met één brok rock’n’roll in haar hart.

Nu mag ze naar Curaçao om ons te land te verdedigen tijdens Miss Teen International. Hier zoekt men naar de knapste tiener wereldwijd. Curaçao mag zich nu al klaarstomen voor de kennismaking met Raphaella. En wie weet gebeurt er daar wel een moment, waarbij Raphies ‘Rock and Roll Dreams’ werkelijkheid worden. Georges en Charlie kijken nu alvast ‘hunkerend naar een vette kluif’ toe.

Foto: Kevin Swijsen

 

Geef een reactie