Liesbeth Claus in de ban van Las Vegas

Met het einde van het jaar in het vooruitzicht blik ik graag terug op mijn jaar 2017. Voor mijn allereerste interview mocht ik op 2 januari naar de Arteveldestad Gent. Ik had daar op café een afspraak met Liesbeth Claus, toenmalig Miss Oost-Vlaanderen. Nu enkele maanden later blijft Liesbeth helemaal in Miss-modus. Op 10 november vertrekt ze richting Las Vegas, het walhalla van de entertainmentindustrie. Door het comité Miss België werd ze immers uitverkozen om deel te nemen aan Miss Universe. Naar eigen zeggen viel ze een beetje uit de lucht toen de vraag kwam. Ze had haar leventje als studente al terug opgenomen. Maar ze zei zeker geen neen. Er overviel Liesbeth een vleugje van ‘supercontentement’. Een kans uit de duizend waarvoor ze zich 10000% wil smijten. De voorbereiding op haar allereerste afreis naar de States is al helemaal begonnen. Kleedjes passen, hamburgers, frieten en ijsjes zijn taboe en de fitness wordt vaak gefrequenteerd. Allemaal ingrediënten van de ideale Missenwereld. Je kan wel stellen dat Liesbeths wereld helemaal op zijn kop staat.

Ze heeft er geen idee van of ze de internationale prestaties van Annelies Törös en Lenty Frans zal evenaren. Beide dames hebben de lat wel heel erg hoog gelegd. Haar belangrijkste doel is om te genieten van de ervaring. Maar tegen een top 15-plek zegt de Oost-Vlaamse schone zeker geen neen. Tussen de repetities hoopt Liesbeth stiekem nog iets te zien van Las Vegas. Tenslotte kom je daar niet elke dag. Er gaat zelfs een delegatie van familie en vrienden naar Amerika om haar te ondersteunen. Research over de Miss Universe-finale heeft Liesbeth al achter de rug. Naar haar gevoel wordt het  een impressionante en grootste ervaring. Ze is razend benieuwd hoe het op haar zal afkomen. Stress is nu al taboe.

Foto: Kevin Swijsen

Geef een reactie